5 Goede redenen om je vaker te laten masseren
5 Goede redenen om je vaker te laten masseren
30 juli 2018 
2 min. leestijd

5 Goede redenen om je vaker te laten masseren

De moderne mens beweegt minder dan hij zou moeten. Dat kan stramheid veroorzaken en een slechte doorbloeding. Een massage is een goed middel om beide tegen te gaan. Bovendien knapt je humeur er ook nog eens van op. Hoe komt het eigenlijk dat we een massage zo fijn vinden? 5 Redenen waarom we genieten van massages. Stuk voor stuk argumenten waarom we ons meer zouden moeten laten masseren.

 1. ‘Happy’ gevoel
 2. Heb je wel eens gehoord van het ‘knuffelhormoon’? Dat hormoon bestaat echt en heet oxytocine. Het wordt aangemaakt bij langdurige aanraking van de huid. Vooral tijdens knuffelen dus maar ook door de aanraking tijdens een massage.
  De productie van het knuffelhormoon veroorzaakt een veilig en prettig gevoel. Dit is de reden waarom je met een ‘happy’ gevoel de massagetafel verlaat.

 3. Verjaagt stress
 4. Tijdens een massage staat de wereld even stil. Je kunt alles loslaten waar je tijdens het drukke dagelijkse leven mee bezig bent. Dat komt omdat een massage de productie van cortisol, het stresshormoon, verlaagt.
  Bovendien heeft ook het knuffelhormoon een effect op je stresshormoon. Je stressniveau zal tijdens een massage niet alleenl dalen omdat je een moment van rust neemt, maar ook omdat je knuffelhormoon wordt aangemaakt. Resultaat is een dubbel positief effect!

 5. Boost je immuunsysteem
 6. Een massage heeft een rechtstreeks effect op je fysieke gezondheid. Door de stevige wrijving activeer je de bloedcirculatie in je lichaam. Deze betere doorbloeding zorgt ervoor dat afvalstoffen makkelijker worden afgevoerd. Het verbetert ook je stofwisseling waardoor je lichaam sneller kan herstellen en je huid meer zuurstof krijgt. Je huid wordt soepeler en zal meer stralen dan daar voor.
  Ook verandert een massage de samenstelling van je bloed. Je maakt meer witte bloedcellen aan. Dit zorgt ervoor dat je lichaam zich gemakkelijker ontdoet van ziektekiemen. Een boost voor je immuunsysteem dus!

 7. Beter slapen, meer energie
 8. Het gebeurt wel eens dat je tijdens een massage in slaap valt . . . Dat bewijst dat massage je slaap bevordert. Niet alleen val je sneller in slaap omdat je lekker ontspannen bent, maar je slaapt ook nog eens dieper. Voldoende slaap is nodig voor een goede gezondheid. Na een massage heb je vaak een veel betere nachtrust. Als je goed slaapt, zit je beter in je vel en heb je meer energie. En wie kan dat niet gebruiken?

 9. Helende werking
 10. De meeste mensen gaan naar de masseur om blokkades in de nek-, schouder- en rugspieren te verhelpen. Bij chronische klachten, maar ook om te herstellen na zware fysieke inspanningen, biedt massage een helende werking. Dit is het meest directe en het bekendste effect van een massage.

Massages bieden niet alleen om verlichting voor pijnlijke spieren en gewrichten maar hebben ook een diepere helende werking op je immuunsysteem en bevorderen een goede nachtrust.

Kun jij ook wel een energieboost gebruiken of ben je juist toe wat ontspanning? Boek dan nu een massage op onze website.

Over de schrijver
Reactie plaatsen
Perfect om te bakken, braden en grillen Slechts één spray is voldoende Ook handig voor het invetten van je bakvorm ...
De BBQ toppingsauzen zijn vegetarisch & veganistisch en hebben een handige hersluitbare verpakking.
Snickers Hi Protein Bar van Mars heeft dezelfde overheerlijke karamel, pinda en chocolade smaak als de gewone Snicker, maar bevat daarnaast ook 22g Eiwit per reep!...

Deze bouillon combineert de sublieme smaak die u verwacht van Sublimix met de strengste kwaliteitsnormen. Sublimix groentenbouillon bevat geteelde ingrediënten van de fijnste kwaliteit, en dat proe...