Babyspinaziesalade met mango en hete kip
06 februari 2020 
2 min. leestijd

Babyspinaziesalade met mango en hete kip

Ingrediënten 2 personen 

  • 100 gram babyspinazie
  • 300 gram kipfilet (liefst bio)
  • Halve mango, in blokjes
  • 2 bosuitjes, in ringen
  • 1 rode peper
  • Paar takjes basilicum (ca 15 gram)
  • Halve avocado, in blokjes
  • 2 el pijnboompitten
  • kokosvet
  • olijfolie
  • Balsamico azijn
  • paar druppeltjes Stevia
  • 1 el magere kwark of yoghurt
  • Hete currykruiden

Bereiding

Oh wat een heerlijke combi is dit toch, pittige curry met zoete mango! Zomers én ’s winters, want hij heeft een tropisch tintje, maar als je hem heet genoeg maakt, krijg je het vanzelf warm…wink_smile

Hoe dan ook: een heerlijk gezonde salade. En zo gemaakt. Begin met de pijnboompitten. Bak deze even heel kort aan in een droge pan en zet aan de kant. Snijd vervolgens de kipfilet in blokjes en schroei in korte tijd dicht op hoog vuur in een halve el kokosolie. Kruid met (flink !) currykruiden, doe er wat water bij en zet het vuur lager. Blijf omscheppen, voeg op het laatst een paar druppels Stevia toe en zet het vuur op tijd uit. Taaie kipfilet in een salade is simpelweg niet lekker…

Verdeel intussen de (gewassen!) babyspinazie over 2 borden en begin vervolgens aan de dressing. Je kunt natuurlijk je eigen basisdressing gebruiken en daar wat currykruiden aan toevoegen. Wij mixen bijvoorbeeld vaak een goede olijfolie met balsamico en voegen daar dan kruiden aan toe. In dit geval een eetlepel kwark (of mosterd met honing) en 1 flinke snuf currykruiden. Gezond, makkelijk en áltijd goed! Roer goed door en verdeel de dressing met een lepel over de babyspinazie.

Snijd de mango en avocado in blokjes, de bosui in ringen en verdeel alle ingredienten (inclusief kipfilet, pijnboompitten en basilicum) over de 2 borden met babyspinazie en hussel goed door elkaar. Verwijder tot slot de zaadlijst van de rode peper, hak deze fijn en garneer de salades ermee af.

ENJOY!

Afslanken en lekker eten met Tim Torfs

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

Haal de aubergine uit de oven en verdeel de tonijnsalade over de plakken aubergine. Gratineer, met de verse parmesaanse kaas, nog even een paar minuutjes in de oven (grillstand) en klaar is kees. Serveer met een handje rucola (eventueel met paar druppels balsamico azijn) en je hebt een heerlijk fris pittige lunch!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Geniet nu ook thuis van deze gezonde dieet producten...

PAM Original

Perfect om te bakken, braden en grillen Slechts één spray is voldoende Ook handig voor het invetten van je bakvorm ...

Smaakgeheimen

De BBQ toppingsauzen zijn vegetarisch & veganistisch en hebben een handige hersluitbare verpakking.

Snickers Hi Protein Bar

Snickers Hi Protein Bar van Mars heeft dezelfde overheerlijke karamel, pinda en chocolade smaak als de gewone Snicker, maar bevat daarnaast ook 22g Eiwit per reep!...

Groentebouillon

Deze bouillon combineert de sublieme smaak die u verwacht van Sublimix met de strengste kwaliteitsnormen. Sublimix groentenbouillon bevat geteelde ingrediënten van de fijnste kwaliteit, en dat proe...