Biefstukreepjes met noedels van spitskool
Biefstukreepjes met noedels van spitskool
10 maart 2019 
1 min. leestijd

Biefstukreepjes met noedels van spitskool

Ingrediënten 4 personen 

  • 400 gram biefstuk
  • 1 spitskool
  • 350 gram spruiten
  • 200 gram champignons
  • 2 middelgrote rode uien
  • 4 el Tamari soja
  • 1 tl sambal oelek
  • Peper & zout naar smaak

Tijdens Fase 1 moet je soms wat creatiever zijn! Spitskool bijvoorbeeld, in repen gesneden, kan heel goed noedels vervangen. Biefstukreepjes, champignons en ui met sojasaus erdoorheen en zie hier: een heerlijk Oosters wokgerecht!

Bereiding biefstukreepjes met noedels van spitskool

Snijd allereerst de champignons en uien en bak (eventueel met een paar el water) goudbruin. Zet intussen de spruitjes op en kook zo’n 5 minuten (niet te gaar, want de spruiten worden later meegewokt). Verwijder vervolgens de harde kern van de (gewassen) spitskool en snijd in smalle repen. Voeg tenslotte de spitskool toe bij de uien en champignons en roer er 4 el tamari sojasaus en 1 tl sambal oelek doorheen.

Bak ondertussen de biefstuk aan beide zijden 2 minuten op hoog vuur, kruid met zout en peper en laat even rusten (evt. in aluminiumfolie). Giet daarna de spruitjes af en voegt deze toe aan de roerbakgroenten en schep even goed door. Verdeel de roerbakgroenten over de borden, snijd de bieftstuk in repen en leg op de roerbakgroenten.

Geniet van je gezonde Oosterse Fase 1 Tim Torfs wokgerecht, eet smakelijk! Vanaf Fase 2 kun je ook de sesamzaadjes toevoegen.

Afslanken met Tim Torfs?

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 1), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

Over de schrijver
Reactie plaatsen
Perfect om te bakken, braden en grillen Slechts één spray is voldoende Ook handig voor het invetten van je bakvorm ...
De BBQ toppingsauzen zijn vegetarisch & veganistisch en hebben een handige hersluitbare verpakking.
Snickers Hi Protein Bar van Mars heeft dezelfde overheerlijke karamel, pinda en chocolade smaak als de gewone Snicker, maar bevat daarnaast ook 22g Eiwit per reep!...

Deze bouillon combineert de sublieme smaak die u verwacht van Sublimix met de strengste kwaliteitsnormen. Sublimix groentenbouillon bevat geteelde ingrediënten van de fijnste kwaliteit, en dat proe...