arrow_drop_up arrow_drop_down
1 juli 2019 

Bouillon fondue met rundvlees en groenten

Ingrediënten 4 personen

  • 2 liter water
  • Een pond in stukjes/reepjes gesneden rundvlees (of runderpoulet)
  • Een kwart van een knolselderij in blokjes gesneden
  • Twee in stukjes gesneden preistengels
  • Zout en peper
  • 1 gedroogd chilipepertje

Breng het water met het vlees aan de kook. Draai de warmte terug . Er ontwikkelt zich wit /bruin schuim (gestold vleesnat) aan de oppervlakte. Niet roeren, maar dit schuim eraf scheppen met een schuimspaan. Voeg vervolgens de in blokje gesneden knolselderij* en de prei toe met wat zout en het pepertje. Laat dit 2 en half uur zachtjes trekken. Dit kun je ook met een pond kipfilet doen; echter dat is in een half uur tot drie kwartier klaar. Serveren Leg sla of spitskool op de soepborden en giet daar de hete bouillon met de stukjes vlees en groenten overheen. Garneren met bieslook of peterselie. *Snij de blokjes selderij niet te klein, anders koken ze kapot

Afslanken met Tim Torfs?

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 1), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Koekje erbij?