6 april 2019 

Cannelloni met ricotta en spinazie

2 personen

  • 180 gr cannellonipiijpjes (zonder voorkoken)
  • 1 potje ricotta
  • 1 zak gewassen spinazie
  • 1 fles tomatenpassata
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • Een handje rucola
  • Peper
  • Zout
  • Paprikapoeder
  • 1 el agavesiroop
  • Geraspte mozzarellakaas
  • olijfolie
ricotta en spinazie

Ricotta en spinazie

Snipper de sjalotten en de teentjes knoflook en fruit ze in wat olijfolie.  Voeg de tomatenpassata toe.  Laat de tomatensaus sudderen zodat ze wat aandikt.  Kruid met peper, zout en paprikapoeder naar believen.  Zoet met de agavesiroop. Neem een ovenschaal en giet er de tomatensaus in over.   Blancheer ondertussen de spinazie en laat daarna goed uitlekken.  Meng met de ricotta.  Neem een spuitzakje en vul deze met het ricottamengsel.  Vul zo de cannellonipijpjes.  Leg deze in de ovenschotel op de tomatensaus.  Doe er de geraspte mozzarellakaas over en plaats gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 190°C.  Dien op met rucolasalade.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Koekje erbij?