Carpaccio van sint-jakobsnoten en bloemkool met granaatappel
04 december 2020 
1 min. leestijd

Carpaccio van sint-jakobsnoten en bloemkool met granaatappel

2 personen

 Ingrediënten

  • 300 g sint-jakobsnoten
  • 1/2 bloemkool
  • 1 limoen
  • granaatappel
  • 1/4 bussel koriander of peterselie als je liever geen koriander hebt
  • 1 limoen (voor de dressing)
  • 1 granaatappel (voor de dressing)
  • 4 el olijfolie (voor de vinaigrette)
  • peper (voor de dressing)
  • zout (voor de dressing)
  1. Maak de dressing: pers het sap van de halve granaatappel in een citruspers. Meng 2 el granaatappelsap met het sap van de limoen en de rest van ingrediënten.
  2. Snijd de bloemkool met de mandoline in fijne plakjes. Snijd de sint-jakobsnoten en de limoen in ultrafijne plakjes. Schik alles in een grote schaal of op individuele borden. Bestrooi met granaatappelpitten en blaadjes koriander of peterselie
  3. Besprenkel de carpaccio met dressing en dien meteen op. Serveer de dressing eventueel apart, zodat iedereen er naar eigen smaak kan toevoegen.

Tip: Zet de sint-jakobsnoten 1u. op voorhand in de diepvriezer, zo worden ze harder en kun je ze gemakkelijker snijden.

 

Carpaccio van sint-jakobsnoten en bloemkool met granaatappel

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Geniet nu ook thuis van deze gezonde dieet producten...

PAM Original

Perfect om te bakken, braden en grillen Slechts één spray is voldoende Ook handig voor het invetten van je bakvorm ...

Smaakgeheimen

De BBQ toppingsauzen zijn vegetarisch & veganistisch en hebben een handige hersluitbare verpakking.

Snickers Hi Protein Bar

Snickers Hi Protein Bar van Mars heeft dezelfde overheerlijke karamel, pinda en chocolade smaak als de gewone Snicker, maar bevat daarnaast ook 22g Eiwit per reep!...

Groentebouillon

Deze bouillon combineert de sublieme smaak die u verwacht van Sublimix met de strengste kwaliteitsnormen. Sublimix groentenbouillon bevat geteelde ingrediënten van de fijnste kwaliteit, en dat proe...