2 personen
Ingrediënten
- 300 g sint-jakobsnoten
- 1/2 bloemkool
- 1 limoen
- 1 granaatappel
- 1/4 bussel koriander of peterselie als je liever geen koriander hebt
- 1 limoen (voor de dressing)
- 1 granaatappel (voor de dressing)
- 4 el olijfolie (voor de vinaigrette)
- peper (voor de dressing)
- zout (voor de dressing)
- Maak de dressing: pers het sap van de halve granaatappel in een citruspers. Meng 2 el granaatappelsap met het sap van de limoen en de rest van ingrediënten.
- Snijd de bloemkool met de mandoline in fijne plakjes. Snijd de sint-jakobsnoten en de limoen in ultrafijne plakjes. Schik alles in een grote schaal of op individuele borden. Bestrooi met granaatappelpitten en blaadjes koriander of peterselie
- Besprenkel de carpaccio met dressing en dien meteen op. Serveer de dressing eventueel apart, zodat iedereen er naar eigen smaak kan toevoegen.
Tip: Zet de sint-jakobsnoten 1u. op voorhand in de diepvriezer, zo worden ze harder en kun je ze gemakkelijker snijden.