Crème van pitten, zaden en fruit

Ingrediënten 4 personen

(fase 2)
4 el lijnzaad
4 el pompoenpitten
4 el sesamzaadjes
4 el zonnebloempitten
4 el amandelen
3 dl rijstmelk
l appel
l peer
2 el esdoornsiroop
amandelschílfers
bramen
blauwe bessen
frambozen
Aalbessen

Bereiding

Laat de amandelen l nacht in een kommetje water weken. Doe de rest van de pitten en zaden in een grote kom. Overgiet met water en laat ook l nacht weken. Schil het fruit, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in stukken. Pel de geweekte amandelen en spoel de pitten en zaden. Doe alles in de blender samen met de rijstmelk. appel, peer en esdoornsiroop. Mix tot een gladde crème. Rooster de amandelschilfers in een hete, droge koekenpan. Werk af met bramen. bessen en frambozen. Bestrooi met geroosterde amandelschilfers en serveer onmiddellijk.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Koekje erbij?