Crumbletaart met pompoen en feta
Crumbletaart met pompoen en feta
29 november 2018 
2 min. leestijd

Crumbletaart met pompoen en feta

Ingrediënten 

  • pakje bladerdeeg 
  • 400 g pompoen 
  • 200 g fetakaas 
  • 2 takjes verse tijm en rozemarijn Crumbletaart
  • 2 el vloeibare honing 
  • olijfolie 
  • 75 g havermoutvlokken 
  • 75 g zelfrijzende bloem 
  • 50 g kokosbloesemsuiker 
  • 75 g koude boter 
  • snuifje zout 
  • 1 el boter op kamertemperatuur 

Bereiding 

Schil de pompoen, snij in kleine stukken en bak krokant en gaar in 2 el olijfolie. Kruid met peper, zout en verse tijm. Voeg de honing toe en laat karamelliseren. 

Verwarm de oven voor op 190°C. 

Leg het bladerdeeg met bakpapier in de taartvorm. Zorg dat het deeg tot aan de rand van de vorm komt en prik er met een vork gaatjes in. 

Verdeel de gebakken pompoen over het bladerdeeg. 

Verkruimel de feta en verdeel over de pompoen. 

Meng de havervlokken met de bloem, de rietsuiker en een snuifje zout. 

Snij de koude boter in stukken en verkruimel onder het havermoutmengsel, tot je een zandstructuur krijgt. 

Verdeel de crumble over de taartvorm. 

Bak de crumbletaart 30 à 35 min in de voorverwarmde oven tot de crumble goudbruin is. 

Over de schrijver
Reactie plaatsen
Perfect om te bakken, braden en grillen Slechts één spray is voldoende Ook handig voor het invetten van je bakvorm ...
De BBQ toppingsauzen zijn vegetarisch & veganistisch en hebben een handige hersluitbare verpakking.
Snickers Hi Protein Bar van Mars heeft dezelfde overheerlijke karamel, pinda en chocolade smaak als de gewone Snicker, maar bevat daarnaast ook 22g Eiwit per reep!...

Deze bouillon combineert de sublieme smaak die u verwacht van Sublimix met de strengste kwaliteitsnormen. Sublimix groentenbouillon bevat geteelde ingrediënten van de fijnste kwaliteit, en dat proe...