Crumbletaart met pompoen en feta

Ingrediënten 

  • pakje bladerdeeg 
  • 400 g pompoen 
  • 200 g fetakaas 
  • 2 takjes verse tijm en rozemarijn Crumbletaart
  • 2 el vloeibare honing 
  • olijfolie 
  • 75 g havermoutvlokken 
  • 75 g zelfrijzende bloem 
  • 50 g kokosbloesemsuiker 
  • 75 g koude boter 
  • snuifje zout 
  • 1 el boter op kamertemperatuur 

Bereiding 

Schil de pompoen, snij in kleine stukken en bak krokant en gaar in 2 el olijfolie. Kruid met peper, zout en verse tijm. Voeg de honing toe en laat karamelliseren. 

Verwarm de oven voor op 190°C. 

Leg het bladerdeeg met bakpapier in de taartvorm. Zorg dat het deeg tot aan de rand van de vorm komt en prik er met een vork gaatjes in. 

Verdeel de gebakken pompoen over het bladerdeeg. 

Verkruimel de feta en verdeel over de pompoen. 

Meng de havervlokken met de bloem, de rietsuiker en een snuifje zout. 

Snij de koude boter in stukken en verkruimel onder het havermoutmengsel, tot je een zandstructuur krijgt. 

Verdeel de crumble over de taartvorm. 

Bak de crumbletaart 30 à 35 min in de voorverwarmde oven tot de crumble goudbruin is. 

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Koekje erbij?