Garnalencocktail op witloofblaadjes ipv toastjes!
Garnalencocktail op witloofblaadjes ipv toastjes!
15 december 2020 
1 min. leestijd

Garnalencocktail op witloofblaadjes ipv toastjes!

Voor 4 personen

Dit gerecht kan je voorzien als hapjes bij het aperitief of als voorgerecht.

  • 2 stronken roodlof
  • 2 stronken witloof
  • 4 el citroenmayonaise
  • 1 el ketchup
  • 1 el whisky
  • 1 mespunt paprikakruiden
  • saffraan
  • 1 el water (heet)
  • 1 mespunt curry madras
  • 300 g verse gepelde garnalen
  • 8 g verse peterselie
  • 8 g verse bieslook
  1. Snijd de onderkant van de stronken lof en haal steeds de eerste 5 mooie blaadjes los, daarna worden ze te klein. De kleine blaadjes gebruik je niet.
  2. Meng de helft van de mayonaise met de ketchup, whisky en paprikapoeder, een beetje peper en eventueel zout.
  3. Roer de saffraan door het hete water en laat 1 min. staan. Roer het saffraanwater met draadjes door de rest van de mayonaise. Roer de kerrie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verdeel de garnalen over de whiskysaus en saffraansaus en roer door.
  5. Leg de blaadjes lof om en om op een schaal. Vul de witlof met de whiskygarnalen en de roodlof met de saffraangarnalen. Snijd de blaadjes van de peterselie en de bieslook fijn. Garneer de saffraanschuitjes met peterselie en de whiskyschuitjes met bieslook.

Garnalencocktail op witloofblaadjes ipv toastjes!

Over de schrijver
Reactie plaatsen
Perfect om te bakken, braden en grillen Slechts één spray is voldoende Ook handig voor het invetten van je bakvorm ...
De BBQ toppingsauzen zijn vegetarisch & veganistisch en hebben een handige hersluitbare verpakking.
Snickers Hi Protein Bar van Mars heeft dezelfde overheerlijke karamel, pinda en chocolade smaak als de gewone Snicker, maar bevat daarnaast ook 22g Eiwit per reep!...

Deze bouillon combineert de sublieme smaak die u verwacht van Sublimix met de strengste kwaliteitsnormen. Sublimix groentenbouillon bevat geteelde ingrediënten van de fijnste kwaliteit, en dat proe...