Gezonde maaltijd in amper 20 minuten: gebakken rijst met ei en scampi
2 personen
- 10 scampi ( diepvries )
- 100 gr zilvervliesrijst
- 1 teentje knoflook
- 1 rode ui
- 1 paprika
- 1 wortel
- 3 el sojasaus
- 2 eieren
- 2 el zoete chilisaus
- 2 el cashwnoten
- 2 lente-uitjes
- Pamspray of wokolie
Ontdooi de scampi onder lauw water. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de ui en knoflook.
Snij de paprika en wortel in dunne reepjes.
Bak de knoflook, ui, paprika en wortel kort. Voeg de scampi toe. Voeg nu de gekookte rijst, de sojasaus, de chilisaus toe en meng.
Laat een paar minuten bakken.
Bak de spiegeleieren in een andere pan.
Hak de cashewnoten grof en de lente-uitjes fijn.
Decoreer alles op een mooi bordje.
Smakelijk eten!