Gebakken schol met tomaat en olijven
Gebakken schol met tomaat en olijven
13 april 2018 
0 min. leestijd

Gebakken schol met tomaat en olijven

Bereiding

Meng de bloem met peper, zout en paprikapoeder en haal de scholfilets hierdoor. Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook. Blus af met azijn en roer de gezeefde tomaten, olijven en pesto erdoor. Verwarm even en zet de saus apart. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de scholfilets aan beide kanten goudbruin en gaar in ca. 5 minuten. Verdeel een laagje saus over 4 borden en leg daarop de scholfilets. Lekker met (volkoren)pasta en komkommersalade. Bron: visrecepten.nl

Ingrediënten (2 Personen)

300 g scholfilet
2 eetlepels bloem
peper, versgemalen
½ theelepel paprikapoeder
2 eetlepels (olijf)olie
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
1 eetlepel balsamicoazijn of rode wijnazijn
100 ml gezeefde tomaten (pakje)
25 g groene olijven met piment of zonder pit, gehalveerd
25 g zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
1 eetlepel groene of rode pesto

Materialen

Mengkom
Koekenpan

Over de schrijver
Reactie plaatsen
Perfect om te bakken, braden en grillen Slechts één spray is voldoende Ook handig voor het invetten van je bakvorm ...
De BBQ toppingsauzen zijn vegetarisch & veganistisch en hebben een handige hersluitbare verpakking.
Snickers Hi Protein Bar van Mars heeft dezelfde overheerlijke karamel, pinda en chocolade smaak als de gewone Snicker, maar bevat daarnaast ook 22g Eiwit per reep!...

Deze bouillon combineert de sublieme smaak die u verwacht van Sublimix met de strengste kwaliteitsnormen. Sublimix groentenbouillon bevat geteelde ingrediënten van de fijnste kwaliteit, en dat proe...