Gegrilde kalkoen met frisse salsa van aardbeien, paprika en avocado
Gegrilde kalkoen met frisse salsa van aardbeien, paprika en avocado
03 april 2020 
1 min. leestijd

Gegrilde kalkoen met frisse salsa van aardbeien, paprika en avocado

Deze gegrilde kalkoen met frisse salsa met onder andere aardbei en avocado, is namelijk een van mijn favoriete zomerrecepten. En: ideaal als je gaat barbecueën! Ik gebruik hier hele dunne kalkoenfilets (schnitzels) voor, die letterlijk binnen 2 minuten gaar zijn. Geen gedoe met doorsnijden en checken of de kalkoen wel gaar is, dus.

INGREDIËNTEN (2 PERSONEN)

• 2 platte, dunne kip- of kalkoenfilets (bij sommige supermarkten noemen ze die ‘schnitzel’)
• Oranje paprika
• Avocado
• Halve komkommer
• Halve rode ui
• Ongeveer 6 grote aardbeien
• Limoen(sap)
• Teentje knoflook
• (Verse) basilicum
• Kipkruiden
• Peper en zout
• Eventueel 2 eetlepels (Griekse) yoghurt en mayonaise

Bereiding

Eerst maak je de groentesalsa. Snijd de paprika, avocado, komkommer, rode ui en aardbeien in kleine stukjes en doe ze samen in een kom. Halveer de limoen en knijp wat sap uit éen helft uit boven de groente. Snijd de andere helft in partjes om straks bij de kalkoen te serveren. Pers vervolgens de knoflookteen uit en scheur wat basilicumblaadjes (of gebruik gedroogde basilicum) en voeg dit ook toe aan de salsa. Hussel de groentesalsa even goed door en proef wat je van de smaak vindt. Voeg wat peper en zout naar smaak toe, en -als je wilt- ook nog wat extra limoensap.
Vind je het lekker om straks een sausje bij de kip te serveren? Meng dan wat (Griekse) yoghurt met mayonaise en voeg hier naar smaak wat limoensap, knoflook, basilicum en eventueel zout aan toe. Zonder saus vind ik het zelf ook heel lekker, maar aangezien kalkoen wel eens een tikkeltje droog kan worden op de barbecue, serveer ik dit er vaak voor de zekerheid bij.

Bestrooi de kalkoenfilets aan beide kanten met kipkruiden (of bijvoorbeeld wat zout, peper en kerrie) en leg ze op de barbecue. Omdat de filets zo dun zijn, zijn ze heel snel gaar. Ik barbecuede beide kanten ongeveer een minuutje.
Haal de kalkoenfilets vervolgens van de barbecue en leg ze op een groot bord. Schep de groentesalsa er overheen en maak nog even af met de partjes limoen en eventueel wat extra basilicum. Ga vervolgens lekker zitten (of leg alvast wat nieuws op de barbecue), neem een wijntje of frisje, en geniet ervan!

Over de schrijver
Reactie plaatsen
Perfect om te bakken, braden en grillen Slechts één spray is voldoende Ook handig voor het invetten van je bakvorm ...
De BBQ toppingsauzen zijn vegetarisch & veganistisch en hebben een handige hersluitbare verpakking.
Snickers Hi Protein Bar van Mars heeft dezelfde overheerlijke karamel, pinda en chocolade smaak als de gewone Snicker, maar bevat daarnaast ook 22g Eiwit per reep!...

Deze bouillon combineert de sublieme smaak die u verwacht van Sublimix met de strengste kwaliteitsnormen. Sublimix groentenbouillon bevat geteelde ingrediënten van de fijnste kwaliteit, en dat proe...