arrow_drop_up arrow_drop_down
19 maart 2020 

Gegrilde zoete aardappel met groentjes, zalm en een dille sausje

  • 1 zalmfilet
  • 1 zoete aardappel
  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • Pamspray
  • Rozemarijn
  • Peper
  • Zout
  • 1 el mayonaise
  • 2 el magere yoghurt
  • Dille
  • Sap van ½ citroen
  • Beetje olijfolie

Bereiding

Was en snij de groenten in blokjes.  Gebruik de pamspray om de ovenschotel in te vetten.  Verdeel en meng de groentjes in de schotel.  Pers het teentje knoflook uit en meng goed.  Plaats gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven op 240°C.  Roer regelmatig om.  Bak ondertussen de zalmfilet en kruid met peper en zout.  Meng de mayonaise en yoghurt, voeg een geutje olijfolie en het sap van een ½ citroen toe.  Kruid met peper, zout en dille.  Als de groentjes beetgaar zijn, dresseer je je bord met de zalm en het dille sausje.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Koekje erbij?