arrow_drop_up arrow_drop_down
19 januari 2020 

Gehaktbal met rode kool en wortel stamppot

  • 1 kg puree aardappelen
  • 500 gr rundergehakt
  • ½ rode kool
  • 500 gr wortelen
  • 1 dl magere melk
  • Peper
  • Zout
  • Nootmuskaat
  • milde olijfolie
  • 1 tl gemalen komijn
  • 150 ml kraanwater
  • 2 el rodewijnazijn
  • 40 g verse selderij
  • 100 g blanke rozijnen

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Giet af. Schil ondertussen de wortel en rasp grof. Snijd de rodekool in parten, verwijder de harde kern en snijd de kool in reepjes.

Verhit ⅔ van de olie in een wok en roerbak de peen, kool en komijn 5 min. Draai het vuur laag, voeg het water toe en kook 5 min. Voeg de azijn toe en zet het vuur uit. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 8 min. bruin.

Verwarm de melk in een steelpan. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper en meng de melk erdoor.

Snijd de selderij fijn. Roer het kool-wortelmengsel, de selderij en rozijnen door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm nog 2 min. Serveer met de balletjes.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Koekje erbij?