arrow_drop_up arrow_drop_down
13 november 2019 

Gemarineerde kippendijen met volkoren rijst en gewokte spinazie

Ingrediënten (2 personen) 

  • 250 gram kippendijen
  • 300 gram gewassen spinazie (liefst bio)
  • 150 gram volkoren rijst
  • 1 gele paprika
  • 0,5 ui
  • flinke tl gembernat
  • 1 teen geperste knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 el tamarinde saus (natuurwinkel)
  • snuf kerriepoeder
  • olijfolie
  • 1 tl kokosvet
  • peper, zout

Bereiding kippendijen

Wij zijn van mening dat kippendijen vlees nogal wordt ondergewaardeerd. Mensen kiezen massaal voor kipfilet, wat weliswaar magerder is dan dijenvlees, maar óók droger en – zonder goede bereiding – minder speciaal. Het is maar net waar je van houdt. Bovendien is (bio) kippenvlees sowieso een goede keus en zichtbaar vet kun je natuurlijk altijd wegsnijden. Tuurlijk, ook wij eten regelmatig filet en zijn ons bewust van de veelzijdigheid ervan, maar geloof ons, kippendijvlees is echt een aanrader! Bovendien is het ook nog goedkoper dan filet. Overtuigd? Dan over naar de bereiding van dit heerlijk simpele gerecht.

Afslanken en lekker eten met Tim Torfs

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Koekje erbij?