Geroosterde schol op de barbecue
Geroosterde schol op de barbecue
16 oktober 2019 
1 min. leestijd

Geroosterde schol op de barbecue

Ingrediënten (2 personen) 

  • 2 flinke scholfilets, of 3 kleintjes
  • 250 gram haricots verts
  • 1 citroen
  • 1 flinke hand amandelen (grofgehakt of schaafsel)
  • 1 eetlepel roomboter (ongezouten)
  • Versgemalen peper en zout

Bereiding

Zin om lekker te eten, maar niet te lang in de keuken te staan? Dan is deze scholfilet uit de oven ideaal!

Scholfilet uit de oven

Verwarm de over voor op 200 graden. Zet een grote ovenschaal met bakpapier klaar. Maak de haricots verts schoon en verspreid deze in de ovenschaal. Verdeel blokjes boter (in totaal een eetlepel) over de haricots vers en bestrooi met peper en zout. Zet de schaal 15 minuten in de oven, schep tussendoor even een keertje de haricots verts om.

Spoel ondertussen de scholfilets even af en dep droog met keukenpapier. Was de citroen en snijd in acht partjes. Als het kwartier voorbij is, haal je de ovenschaal uit de oven en leg je de scholfilets op de haricots verts. Bestrooi opnieuw met peper en zout en leg de stukjes citroen erbij. Zet de ovenschaal vervolgens nog zo’n twintig minuten terug in de oven.

Haal de ovenschaal uit de oven en schep de scholfilet, haricots verts en twee stukjes citroen op de borden. Bestrooi met de amandelen en je kunt aan tafel!

Afslanken en lekker eten met Tim Torfs

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

Over de schrijver
Reactie plaatsen
Perfect om te bakken, braden en grillen Slechts één spray is voldoende Ook handig voor het invetten van je bakvorm ...
De BBQ toppingsauzen zijn vegetarisch & veganistisch en hebben een handige hersluitbare verpakking.
Snickers Hi Protein Bar van Mars heeft dezelfde overheerlijke karamel, pinda en chocolade smaak als de gewone Snicker, maar bevat daarnaast ook 22g Eiwit per reep!...

Deze bouillon combineert de sublieme smaak die u verwacht van Sublimix met de strengste kwaliteitsnormen. Sublimix groentenbouillon bevat geteelde ingrediënten van de fijnste kwaliteit, en dat proe...