Koekje erbij?
9 september 2018 

Geroosterde tomaten-paprikasoep met krokante kikkererwten

Geroosterde tomaten-paprikasoep met krokante kikkererwten
Ingrediënten (fase 2)

5 tomaten
2 rode paprika’s
verse kruiden: zoals basilicum, oregano, tijm, rozemarijn
peper & zout
500 ml groentebouillon
olijfolie
1 blik kikkererwten
currypoeder, paprikapoeder, gemberpoeder,…

Bereiding

Snij de tomaten in dikke stukken en de paprika in 4. Leg alles op de bakplaat. Sprenkel er wat olijfolie over. Kruid met peper en zout. Zet de bakplaat met de groenten in de oven op 160°C voor minstens 30 minuten. Ondertussen spoel je de kikkererwten. Laat ze uitlekken en dep ze droog. Spreid ze uit over de bakplaat. Kruid met flink wat paprikapoeder, currypoeder en gemberpoeder en eventueel nog andere kruiden datje lekker vindt. Voeg nog wat peper en grof zout toe. Zet ze bij de andere groenten in de oven tot ze krokant worden. In ongeveer een halfuurtje zijn ze klaar (tot ze krokant zijn). Haal de groenten uit de oven, doe ze in een pot op het vuur en voeg de bouillon toe. Zorg dat de groenten onderstaan. Laat doorkoken en mix tot een glad geheel. Serveer de soep met de krokante kikkererwten en werk af met verse basilicum.

Over de schrijver
Reactie plaatsen