Ingrediënten fase 1
300 g witloof
1 rode en 1 groene paprika
2 lente-uitjes
100 g kippenfilet
240 g bloemkoolrijst
200 g ananas
2 el tagatesse
100 ml ketchup (suikervrij)
frambozenazijn
chilikruiden
Pamspray
gebakken uitjes
peper en zout
Bereiding
Snijd het witloof, de ananas en de rode en groene paprika in repen. Snipper de lente-uitjes met het groen in fijne ringetjes.
Snijd de kippenfilet in repen en bak ze krokant in een wokpan. Haal uit de pan. Bak in dezelfde pan op hoog vuur de groenten in wat pamspray: eerst de paprika’s en na 3 minuten het witloof en de ananas. Strooi er de tagatesse over. Roerbak verder en voeg daarna ketchup en frambozenazijn toe, kruid met de chili, peper en zout.
Voeg de gebakken kippenreepjes toe en serveer met de bloemkoolrijst. Strooi er gebakken uitjes over.