arrow_drop_up arrow_drop_down
20 november 2018 

Gewokt witloof, zoet-zuur met kipblokjes, rijst van bloemkool

Ingrediënten fase 1

300 g witloof

1 rode en 1 groene paprika

2 lente-uitjes

100 g kippenfilet

240 g bloemkoolrijst

200 g ananas

2 el tagatesse

100 ml ketchup (suikervrij)

frambozenazijn

chilikruiden

Pamspray

gebakken uitjes

peper en zout

 

Bereiding

Snijd het witloof, de ananas en de rode en groene paprika in repen. Snipper de lente-uitjes met het groen in fijne ringetjes.

rijst van bloemkool

Snijd de kippenfilet in repen en bak ze krokant in een wokpan. Haal uit de pan. Bak in dezelfde pan op hoog vuur de groenten in wat pamspray: eerst de paprika’s en na 3 minuten het witloof en de ananas. Strooi er de tagatesse over. Roerbak verder en voeg daarna ketchup en frambozenazijn toe, kruid met de chili, peper en zout.

Voeg de gebakken kippenreepjes toe en serveer met de bloemkoolrijst. Strooi er gebakken uitjes over.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Koekje erbij?