Gezonde paaseitjes met pure chocolade, noten en dadels
Gezonde paaseitjes met pure chocolade, noten en dadels
18 maart 2020 
1 min. leestijd

Gezonde paaseitjes met pure chocolade, noten en dadels

Ingrediënten 20 personen 

  • 80 gram gemengde noten (alleen hazelnoten kan ook!)
  • 6 grote medjoul dadels
  • 1,5 tl citroensap
  • 1 tl citroenrasp
  • 60 gram pure chocolade (75% of hoger, van de biowinkel)’

Bij Pasen horen Paaseitjes! En hoe leuk is het om zelf een gezonde variant te maken van Paaseitjes met een vulling van noten en dadels? Zalig Pasen!

Gezonde Paaseitjes met pure chocola, noten en dadels

Snijd de medjoul dadels in stukken. Doe alle ingredienten, behalve het citroensap en de chocola, in de keukenmachine en laat hem en paar minuten draaien tot je een fijngemalen massa hebt. Voeg vervolgens het citroensap toe en mix de massa nog een keer goed door elkaar. Schep met een lepel steeds kleine beetjes uit de keukenmachine en rol tussen je handen in de vorm van een eitje. Leg de eitjes op een bord en zet een half uurtje in de koelkast.

Smelt de chocolade au bain marie. Zet alvast een bord met daarop een stuk aluminiumfolie of bakpapier klaar om de eitjes op te leggen nadat ze door de gesmolten chocola zijn gehaald. Pak de eitjes er weer bij en prik ze één voor één aan een cocktailprikker om ze door de gesmolten chocola te kunnen halen. Zorg dat de eitjes bedekt zijn met een egaal laagje chocola. Zet de eitjes nog 45 minuten in de koelkast om uit te harden. Enjoy!

Tip: Bewaar de eitjes in de koelkast, dan blijven ze lekker stevig!

Afslanken en lekker eten met Tim Torfs

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 3), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

Over de schrijver
Reactie plaatsen
Perfect om te bakken, braden en grillen Slechts één spray is voldoende Ook handig voor het invetten van je bakvorm ...
De BBQ toppingsauzen zijn vegetarisch & veganistisch en hebben een handige hersluitbare verpakking.
Snickers Hi Protein Bar van Mars heeft dezelfde overheerlijke karamel, pinda en chocolade smaak als de gewone Snicker, maar bevat daarnaast ook 22g Eiwit per reep!...

Deze bouillon combineert de sublieme smaak die u verwacht van Sublimix met de strengste kwaliteitsnormen. Sublimix groentenbouillon bevat geteelde ingrediënten van de fijnste kwaliteit, en dat proe...