Ingrediënten 2 porties (fase 2)
bloemkool- 1 ui
Olijfolie- 4 wortelen
1 doosje verse champignons
600 gram kiphaasjes
1 liter kippenbouillon
indien gewenst: 2 laurlierblaadjes
peper en rotszout
een scheutje rijstmelk
een klont hoeveboter
Muskaatnoot-vers geperst limoensap
diepvrieserwtjes
Bereiding
Snijd de bloemkool in roosjes en stoom (een 20-tal minuten) goed gaar. Snijd de ui fijn en begin aan testoven in een pot met wat olijfolie. Breng ondertussen de bouillon aan de kook. Snijd ondertussen de geschilde, wortelen in blokjes of dunne schijfjes en de gekuiste (met een borsteltje of keukenpapier, niet water wat paddenstoelen zuigen water op, bijna als een spons) champignons-steeltjes niet mee gebruiken-in schijfjes. Snijd ook de kiphaasjes in beetklare stukken. Voeg dan de wortelen bij de glazig gestoofde uien en laat een paar minuten meestoven. Als de bouillon Kookt, zet je het vuur lager en pocheer je er de kiphaasjes in: een 5 tot 6 tal minuten zonder deksel en de bouillon net niet laten koken zodat je Kippenstukjes perfect mals blijven. Voeg tenslotte de champignons bij de wortelen en ui en laat even mee stoven. Kruid met peper van de molen en rotszout en voeg indien gewenst laurierblaadjes toe. Laat een 20-tal minuten stoven. Voeg er op het laatst naar wens diepvrieserwtjes aan toe. Wanneer de Kip gaar is, haal je de stukjes uit de bouillon en zet even apart. Alles is Klaar om de bloemkoolsaus te maken: doe de goed gegaarde bloemkoolroosjes in je blender, voeg ongeveer 3 tot 4 pollepels bouillon toe ( begin met 3 en is je saus te dik, mix er dan nog een extra pollepel bij), een scheutje melk, peper, rotszout, muskaatnoot en limoen- of citroensap. Mix smeuïg en wie een meer romige saus wil, die voegt een klontje hoeveboter toe en mixt opnieuw. Giet de bloemkoolsaus bij de gestoofde groenten, roer er de Kippenstukjes door, proef en geniet!
renilde snyers
op 30 Aug 2018