Hespenrolletjes met witloof in de oven
Hespenrolletjes met witloof in de oven
09 mei 2018 
0 min. leestijd

Hespenrolletjes met witloof in de oven

Ingrediënten fase 2

l bloemkool (grote, in roosjes)
4 witloof (grondwitloof)
amandelmelk
scheut olijfolie
nootmuskaat
snuifje zwarte peper
zeezout
120 gr kaas (gratinkaas, gemalen bv. emmental, comté…)
4 plakken gekookte ham

Bereiding

Stoom of kook de bloemkool gaar. Verwijder met een aardappelmesje het taaie hart uit het witloof door een ronde inkeping te snijden. Stoom of stoof het witloof. Check of het gaar is door er met een vork in te prikken. Laat goed uitlekken, knijp de witloofstronken even samen om het vocht goed te verwijderen. Verwarm de oven voor op grillstand, op 210°C. Mix de bloemkool in een blender met melk. olijfolie en 2 eetlepels van het stoom/kookvocht van het witloof. Kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout. Meng het bloemkoolmengsel met de helft van de gratinkaas. Doe een laag van de bloemkoolkaassaus in een vuurvaste schotel. Kruid het witloof met nootmuskaat en zwarte peper, rol het in de ham en leg de rolletjes in de ovenschaal. Giet de rest van de bloemkoolkaassaus hierover en werk af met gemalen kaas. Zet de schotel 15 minuten onder de voorverwarmde grill en serveer warm.

Over de schrijver
Reactie plaatsen
Perfect om te bakken, braden en grillen Slechts één spray is voldoende Ook handig voor het invetten van je bakvorm ...
De BBQ toppingsauzen zijn vegetarisch & veganistisch en hebben een handige hersluitbare verpakking.
Snickers Hi Protein Bar van Mars heeft dezelfde overheerlijke karamel, pinda en chocolade smaak als de gewone Snicker, maar bevat daarnaast ook 22g Eiwit per reep!...

Deze bouillon combineert de sublieme smaak die u verwacht van Sublimix met de strengste kwaliteitsnormen. Sublimix groentenbouillon bevat geteelde ingrediënten van de fijnste kwaliteit, en dat proe...