arrow_drop_up arrow_drop_down
20 april 2018 

Kabeljauw met tijmkorst, tomaten en venkel

kabeljauw-met-tijmkorst-tomaten-en-venkel-(002)

Ingrediënten fase 1

300 g Kabeljauw
gedroogde tijm-provencaalse Kruiden
Pamspray- balsamico
sap van 1/2 citroen
2 tomaten, ontpit en ontveld, in blokjes
1 venkel-1 teentje look, geplet
zwarte peper & fleur de sel
2 handjes veldsalade, gewassen
optioneel: kerstomaten

Bereiding

Verwarm de oven op 200°C. Breng een pot ruim water aan de kook met een snuifje zout. Was de venkel en maak hem wat proper. Snij hem langs de boven-en onderkant wat bij, maar zorg dat hij samen blijft hangen. Halveer de venkel. Als het water kook, doe dan de twee helften erin en laat ongeveer 15 minuten koken. Haal de venkel uit het water. Snij hem in plakjes. Neem een ovenschaal en leg de plakjes venkel erin. Kruid met ge droogde tijm, Provençaalse kruiden, peper en fleur de sel. Plet het teentje look en leg het bij de schotel. Doe er een beetje citroensap op en gebruik de pamspray. Zet de schotel. Doe er een beetje citroensap op en gebruik de pamspray. Zet de schotel nog 25 à 30 minuten in de oven op 200°C. Snij de tomaten in blokjes. Leg de twee stokken kabeljauw in een ovenschaal. Kruid hem goed met tijm en en beetje Provençaalse kruiden. Leg er de tomatenstukjes rond. Doe de rest van het citroensap erover. Kruid met peper en fleur de sel. Giet er wat balsamicoazijn bij. Zet de vis nu nog een kleine 15 minuten in de oven naast de venkelschotel. Leg wat veldsalade op jouw bord. Daarop wat plakjes venkel en daarnaast de vis met de tomaatjes.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Koekje erbij?