arrow_drop_up arrow_drop_down
10 maart 2020 

Kalkoengebraad met rauwkost

  • 150 gram kalkoengebraad
  • 4 wortelen
  • ½ komkommer
  • Tricolore salade
  • Prinsessenboontjes
  • 1 el mayonnaise
  • 2 el magere yoghurt
  • Pamspray
  • Peper
  • zout

Bereiding:

Verstuif een vuurvast schotel met de pamspray en leg er het kalkoengebraad in.  Kruid met peper en zout en laat gedurende 1 uur (afhankelijk van het gewicht) garen in de oven.  Stoom de prinsessenboontjes gaar en laat ze afkoelen.

Rasp ondertussen de worteltjes en schil de komkommer.  Snij ook deze in plakjes.  Was de sla en meng deze met de worteltjes en de komkommer.  Voeg eventueel een sjalotje toe.  Meng de yoghurt met de mayonnaise en voeg bij de salade.

Na einde van de bereidingstijd snij je het gebraad in kleine plakjes.  Dresseer je bord met de salade, de afgekoelde boontjes en het gebraad.

Zit je in fase 1 kan je dit recept ook gebruiken, maar dien je enkel de prinsessenboontjes weg te laten.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Koekje erbij?