arrow_drop_up arrow_drop_down
11 maart 2020 

Koningscurry met pompoen en zoete aardappel

Ingrediënten 2 personen 

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 400 gram (grote) garnalen
  • 1 (kleine) pompoen
  • 1 grote zoete aardappel geschild
  • 400 gram (1 blik) kokosmelk
  • 2 uien gepeld en gesnipperd
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 flinke eetlepel (milde) currypasta (bijvoorbeeld gele currypasta van de toko)
  • 3 tenen knoflook, kleingesneden
  • 2 cm gember, kleingesneden
  • 1 bos koriander
  • 4 el olie
  • 100 ml water

Bereiding

Hol de (fles)pompoen uit en bewaar deze om de koningscurry in te serveren. Doe de olie in een hete wokpan. Fruit de ui, gember en knoflook en voeg de tomatenpuree toe. Wanneer dit een geurige massa is voeg je kokosmelk en water toe en breng je het geheel aan de kook.  Snijd de pompoen en zoete aardappel in blokjes en voeg toe aan het kruidenmengsel. Bak in ruim 20 minuten gaar en voeg tot slot de garnalen toe. Kook het geheel nog ongeveer 5 minuten en garneer af met een paar takjes koriander.

Serveer de koningscurry in de uitgeholde pompoen voor het echte oranjegevoel. Eet smakelijk!

Afslanken en lekker eten met Tim Torfs

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 3), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

Haal de aubergine uit de oven en verdeel de tonijnsalade over de plakken aubergine. Gratineer, met de verse parmesaanse kaas, nog even een paar minuutjes in de oven (grillstand) en klaar is kees. Serveer met een handje rucola (eventueel met paar druppels balsamico azijn) en je hebt een heerlijk fris pittige lunch!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Koekje erbij?