Krokante kabeljauw met peterseliepuree
Krokante kabeljauw met peterseliepuree
25 februari 2021 
1 min. leestijd

Krokante kabeljauw met peterseliepuree

4 personen


  • 300g kruimige aardappelen
  • 1kg worteltjes & peultjes
  • 600 g verse kabeljauwfilet
  • 75 g paneermeel
  • 2 ei
  • 2 el tarwebloem
  • 2 el (olijf) olie
  • 30 g verse peterselie
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 150 ml halfvolle melk
  • ½ tl nootmuskaat


Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze in ruim water met eventueel zout gedurende 20 min. Kook ondertussen de worteltjes 8 min. Voeg de laatste 2 min. de peultjes toe. Giet af in een vergiet en spoel kort af onder koud stromend water.


Snijd de kabeljauw in 4 stukken. Doe het paneermeel in een diep bord. Klop de eieren los in een ander bord. Bestrooi de kabeljauw met de bloem, peper en zout. Haal de kabeljauw achtereenvolgens door het ei en paneermeel. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kabeljauwhaas in 8-10 min. goudbruin. Keer halverwege. ( Je mag het paneermeel ook weglaten als je het liever niet krokant hebt ! )


Snijd de peterselie fijn. Giet de aardappelen af. Voeg de boter, melk, peterselie en nootmuskaat toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de kabeljauwhaas met de peterseliepuree en groenten over de borden.

 


Over de schrijver
Reactie plaatsen
Perfect om te bakken, braden en grillen Slechts één spray is voldoende Ook handig voor het invetten van je bakvorm ...
De BBQ toppingsauzen zijn vegetarisch & veganistisch en hebben een handige hersluitbare verpakking.
Snickers Hi Protein Bar van Mars heeft dezelfde overheerlijke karamel, pinda en chocolade smaak als de gewone Snicker, maar bevat daarnaast ook 22g Eiwit per reep!...

Deze bouillon combineert de sublieme smaak die u verwacht van Sublimix met de strengste kwaliteitsnormen. Sublimix groentenbouillon bevat geteelde ingrediënten van de fijnste kwaliteit, en dat proe...