arrow_drop_up arrow_drop_down
9 augustus 2019 

Lasagne van courgette met zalm en spinazie in de oven

Ingrediënten (2 Personen)

  • 1 grote courgette
  • 100g gerookte zalm
  • 1/2 ajuin, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 100g ricotta
  • 30g gemalen gratinkaas
  • 200g jonge spinazie
  • 1 el pesto genovese
  • dille
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • scheut olijfolie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180°C.  Snijd de courgette in de lengte in plakken van 0,5 cm.   Verwarm een pan met olijfolie. Stoof de ajuin en knoflook tot de ajuin glazig is.   Voeg de spinazie toe en roerbak deze tot alle spinazie is geslonken. Verwijder eventueel het overtollige vocht van de spinazie.

Voeg de ricotta, de helft van de gemalen kaas en pesto toe. Breng op smaak met nootmuskaat en peper. Houd opzij in de pan tot verder gebruik.  Neem een ovenschaal en vet deze in met olijfolie. Beleg de bodem met de courgetteplakjes. Bestrijk de courgettes met een laag ricotta en bedek opnieuw met courgetteplakjes. Leg hierop enkele sneetjes gerookte zalm en dille, bedek opnieuw met courgetteplakjes. Herhaal deze stap tot alle ingrediënten opgebruikt zijn en eindig bovenaan met een laag ricotta. Strooi de overige gemalen kaas over de ricotta.

Plaats gedurende 25 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is gebakken en de courgette gaar.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Koekje erbij?