arrow_drop_up arrow_drop_down
2 september 2019 

Oosterse kipsaté met salade van taugé, komkommer en rode peper

Ingrediënten (2 personen)

  • 400 gram bio kippendijen
  • 2 komkommers
  • 1 bakje taugé
  • 1 rode peper
  • Sojasaus, suikervrij
  • Azijn
  • 2 theelepels zeezout
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel gember
  • 2 tenen knoflook
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel water

Oosterse kipsaté met salade van taugé, komkommer en rode peper

Meng alle kruiden met de limoen en het water tot een gladde marinade en smeer de kippendijen daar mee in. Laat de marinade minimaal 3 uur intrekken in de koelkast (liever 1 dag). Schil de komkommer, snijd in dunne plakjes (met een dunschiller of een kaasschaaf) en meng met de goed gewassen taugé. Snijd de rode peper in kleine stukjes en voeg naar smaak toe aan de salade. Besprenkel vervolgens met een scheutje sojasaus en een scheutje azijn. Verdeel vervolgens de kip over 4 satéprikkers en schroei ze op hoog vuur mooi bruin en gaar. Als resultaat krijg je een heerlijke kipsaté waar je lekker van kan smullen. 😊

Tip: Ook lekker op de bbq!

Afslanken met Tim Torfs?

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 1), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Koekje erbij?