Ovengegaarde zeeduivel met witte asperges, citroen-trostomaatjes en waterkers
Ovengegaarde zeeduivel met witte asperges, citroen-trostomaatjes en waterkers
28 augustus 2019 
1 min. leestijd

Ovengegaarde zeeduivel met witte asperges, citroen-trostomaatjes en waterkers

Ingrediënten (2 personen)

  • 200 gram zeeduivel
  • 8 asperges wit
  • 12 trostomaten
  • 2 citroenen
  • Kruidenzout (Herbamare)
  • Peper
  • Waterkers

Geen stress meer voor de feestdagen, Fase 1 en Kerst kunnen prima samen! Bijvoorbeeld met dit heerlijke visgerecht. Geniet ervan! Ook lekker als het geen Kerst is uiteraard! Pas alleen wel op dat de zeeduivel jou niet kookt 😈

Ovengegaarde zeeduivel met witte asperges, citroen-trostomaatjes en waterkers

Marineer de zeeduivel met het kruidenzout. Schil de asperges met een dunschiller. Doe de asperges in een grote (asperge)pan met water en wat zout en breng aan de kook. Zet het vuur uit en laat afkoelen in het vocht.

Knijp de citroenen uit boven de trostomaatjes en strooi er wat zout en peper overheen, schud alles even goed door elkaar. Leg vervolgens de zeeduivel in een ovenschaal op een vetvrij bakpapier en gaar ongeveer 6 tot 8 minuten op 140 graden in een voorverwarmde oven. Controleer of de vis gaar is van binnen. Voeg in de laatste vijf minuten de trostomaatjes toe aan de overschaal.

Neem intussen wat vocht van de asperges en kook dit met het restje citroensap met peper en zout van de tomaatjes in tot het wat dikker wordt. Gebruik dat als saus.

Haal de asperges uit het warme vocht en verdeel over twee borden. Leg de zeeduivel erbovenop, verdeel de trostomaten er omheen en schep het ingedikte aspergevocht over de zeeduivel. Garneer tot slot met de waterkers voor een pittige twist.

Tip: Rijg de tomaten met de zeeduivel aan een spies voor een leuk effect.

Afslanken met Tim Torfs?

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 1), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

Over de schrijver
Reactie plaatsen
Perfect om te bakken, braden en grillen Slechts één spray is voldoende Ook handig voor het invetten van je bakvorm ...
De BBQ toppingsauzen zijn vegetarisch & veganistisch en hebben een handige hersluitbare verpakking.
Snickers Hi Protein Bar van Mars heeft dezelfde overheerlijke karamel, pinda en chocolade smaak als de gewone Snicker, maar bevat daarnaast ook 22g Eiwit per reep!...

Deze bouillon combineert de sublieme smaak die u verwacht van Sublimix met de strengste kwaliteitsnormen. Sublimix groentenbouillon bevat geteelde ingrediënten van de fijnste kwaliteit, en dat proe...