Voor 4 personen - Kooktijd 25 min
- 1 kg iets kruimige aardappelen
- 600 g gesneden prei
- 4 eieren
- 200 g rauwe ham
- 20 g verse platte peterselie (bakje)
- 125 g roomkaas light knoflook & fijne kruiden (bakje)
- Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Kook de laatste 5 min. de prei mee. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water.
- Giet de aardappelen en de prei af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen en de prei fijn met de pureestamper. Snijd de rauwe ham in reepjes. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn. Voeg de roomkaas, ham en peterselie toe en eventueel wat kookvocht. Warm nog 3 min. door. Snijd de eieren in partjes. Serveer de stamppot met het ei erop.

Preistoemp met ei en rauwe ham