Quinoasalade met gegrilde groenten en amandelen
19 maart 2018 
1 min. leestijd

Quinoasalade met gegrilde groenten en amandelen

Ingrediënten (2 personen)

1 courgette
1 aubergine
300 gram quinoa
1 avocado
150 gram amandelen
1 teen knoflook
1 citroen
4 lenteuien
2 takjes muntblad
1 takje koriander
4 el rozijnen
1 el kaneel
olijfolie
peper, zout

Bereiding

Soms klopt een recept gewoon van a tot z. Op zoek naar inspiratie liepen we tegen dit gerechtje aan en nieuwsgierig (enhongerig!) gingen we aan de slag. We hadden al hoge verwachtingen van dit gerecht, maar nóg waren we blij verrast. Wat fijntoch, dat supergezond zo superlekker kan zijn. Deze salade is een bron van magnesium, ijzer, eiwitten en vitamine B12. Duspik in je winst!

Snijd de aubergine en courgette in plakken en grill in enkele minuten aan beide kanten bruin. Doe vervolgens in een schaal,besprenkel met olijfolie en zet apart. Kook de quinoa volgens de aanwijzigingen op de verpakking, maar – nu komt het – doeeen eetlepel kaneel in het water. Echt doen! Laat afkoelen, pers een halve citroen uit, mix deze met olijfolie en roer dit door dequinoa. Vervolgens voeg je de gehakte muntbladeren, helft van de koriander en de rozijnen toe en huzzel je alles door elkaar.Tot slot snijd je de avocado in kleine blokjes en snijd je de amandelen door de helft. Verdeel de quinoa over 2 borden engarneer af met de avocado, overgebleven munt, koriander en strooi de amandelen erover heen. Geloof ons, echt een aanrader.Oh ja, en als je dit recept aanhoudt voor 2 personen, houd er vast en zeker nog een lunch voor de volgende dag aan over.

Afslanken en lekker eten met Tim Torfs

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

Haal de aubergine uit de oven en verdeel de tonijnsalade over de plakken aubergine. Gratineer, met de verse parmesaanse kaas, nog even een paar minuutjes in de oven (grillstand) en klaar is kees. Serveer met een handje rucola (eventueel met paar druppels balsamico azijn) en je hebt een heerlijk fris pittige lunch!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Geniet nu ook thuis van deze gezonde dieet producten...

PAM Original

Perfect om te bakken, braden en grillen Slechts één spray is voldoende Ook handig voor het invetten van je bakvorm ...

Smaakgeheimen

De BBQ toppingsauzen zijn vegetarisch & veganistisch en hebben een handige hersluitbare verpakking.

Snickers Hi Protein Bar

Snickers Hi Protein Bar van Mars heeft dezelfde overheerlijke karamel, pinda en chocolade smaak als de gewone Snicker, maar bevat daarnaast ook 22g Eiwit per reep!...

Groentebouillon

Deze bouillon combineert de sublieme smaak die u verwacht van Sublimix met de strengste kwaliteitsnormen. Sublimix groentenbouillon bevat geteelde ingrediënten van de fijnste kwaliteit, en dat proe...