Ratatouille met zoete aardappel (vegan proof)
28 november 2018 

Ratatouille met zoete aardappel (vegan proof)

Ingrediënten 4 personenRatatouille

  • 1 courgette, in blokjes
  • 2 aubergine, in blokjes
  • 1 zoete aardappelen, in blokjes
  • 2 zoete puntpaprika’s, in stukjes
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 3 teentjes
  • look, geperst
  • 500 ml tomatenpassata
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1/2 el balsamico
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • 2 tl ahornsiroop
  • 1 tl citroensap
  • 2 handjes rucola
  • 1 geraspte wortel
  • enkele blaadjes basilicum

Bereiding

Neem een met bakpapier beklede bakplaat. Spreid er de courgetteblokjes, aubergineblokjes, zoete aardappelblokjes en stukjes puntpaprika over uit. Plaats de groentjes gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden.

Verhit een scheutje olijfolie in een grote pot en fruit er de uien en de look in aan. Voeg vervolgens de geroosterde groentjes, de passata, de tijm, de rozemarijn, peper en zout toe. Laat enkele minuutjes pruttelen.

Prepareer ondertussen het slaatje. Meng alle ingrediënten voor de dressing, doe de rucola en de geraspte wortel in een kom. Meng er de dressing onder.

Serveren:

Schep enkele lepels van de ratatouille op een bord. Serveer samen met het slaatje. Werk af met enkele blaadjes basilicum.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Koekje erbij?