Ratatouille met zoete aardappel (vegan proof)
Ratatouille met zoete aardappel (vegan proof)
28 november 2018 
1 min. leestijd

Ratatouille met zoete aardappel (vegan proof)

Ingrediënten 4 personenRatatouille

  • 1 courgette, in blokjes
  • 2 aubergine, in blokjes
  • 1 zoete aardappelen, in blokjes
  • 2 zoete puntpaprika’s, in stukjes
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 3 teentjes
  • look, geperst
  • 500 ml tomatenpassata
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1/2 el balsamico
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • 2 tl ahornsiroop
  • 1 tl citroensap
  • 2 handjes rucola
  • 1 geraspte wortel
  • enkele blaadjes basilicum

Neem een met bakpapier beklede bakplaat. Spreid er de courgetteblokjes, aubergineblokjes, zoete aardappelblokjes en stukjes puntpaprika over uit. Plaats de groentjes gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden.

Verhit een scheutje olijfolie in een grote pot en fruit er de uien en de look in aan. Voeg vervolgens de geroosterde groentjes, de passata, de tijm, de rozemarijn, peper en zout toe. Laat enkele minuutjes pruttelen.

Prepareer ondertussen het slaatje. Meng alle ingrediënten voor de dressing, doe de rucola en de geraspte wortel in een kom. Meng er de dressing onder.

Schep enkele lepels van de ratatouille op een bord. Serveer samen met het slaatje. Werk af met enkele blaadjes basilicum.

Over de schrijver
Reactie plaatsen
Perfect om te bakken, braden en grillen Slechts één spray is voldoende Ook handig voor het invetten van je bakvorm ...
De BBQ toppingsauzen zijn vegetarisch & veganistisch en hebben een handige hersluitbare verpakking.
Snickers Hi Protein Bar van Mars heeft dezelfde overheerlijke karamel, pinda en chocolade smaak als de gewone Snicker, maar bevat daarnaast ook 22g Eiwit per reep!...

Deze bouillon combineert de sublieme smaak die u verwacht van Sublimix met de strengste kwaliteitsnormen. Sublimix groentenbouillon bevat geteelde ingrediënten van de fijnste kwaliteit, en dat proe...