Rode bietensalade met makreel en amandelen
Rode bietensalade met makreel en amandelen
07 februari 2020 
1 min. leestijd

Rode bietensalade met makreel en amandelen

Ingrediënten 2 personen 

  • 200 gram gekookte rode bieten (bio)
  • 150-200 gram gerookte makreel (of gestoomd)
  • Een rode ui, gesnipperd
  • 6 kleine augurken, in blokjes
  • Handje amandelen, fijngestampt
  • Scheutje azijn
  • Verse peper
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • Sap van citroen
  • Verse basilicum
  • Optioneel: appeltje (geschild en in blokjes gesneden)

Wat een fijn gerecht, bietensalade: Gezond, lekker, origineel en supermakkelijk. Rode biet en makreel is echt een top combi. Amandelen toevoegen voor de bite en voila, je lunch is al klaar!

Rode bietensalade met makreel en amandelen

Eigenlijk behoeft de bereiding nauwelijks toelichting, maar vooruit, voor de volledigheid 😉 Snijd de biet fijn en doe in een kom. Maak op smaak met een scheutje azijn en wat verse peper. Voeg vervolgens de amandelen, gesnipperde rode ui en fijngesneden augurken toe. Als je het lekker vindt, kun je er ook nog een kleine groene appel in kleine stukjes gesneden aan toevoegen. Klinkt als een gekke combi, maar het frisse van de appel past perfect in dit gerecht. Wij hebben hem deze keer weggelaten. Maak de bietensalade op smaak met wat extra vierge olijfolie en eventueel het sap van een citroen (als je die niet in huis hebt, helemaal prima zonder!)

Verdeel de salade nu over 2 kommen, voeg de makreel toe en garneer met verse basilicum. Je kunt overigens naar smaak kiezen voor gerookte of gestoomde makreel. Wij kozen deze keer voor gestoomde makreel, die lekker uit elkaar valt en daardoor goed mixt met de salade. Maar gerookte makreel is net zo lekker! Kwestie van afwisselen… Eet smakelijk!

Afslanken en lekker eten met Tim Torfs

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

Haal de aubergine uit de oven en verdeel de tonijnsalade over de plakken aubergine. Gratineer, met de verse parmesaanse kaas, nog even een paar minuutjes in de oven (grillstand) en klaar is kees. Serveer met een handje rucola (eventueel met paar druppels balsamico azijn) en je hebt een heerlijk fris pittige lunch!

Over de schrijver
Reactie plaatsen
Perfect om te bakken, braden en grillen Slechts één spray is voldoende Ook handig voor het invetten van je bakvorm ...
De BBQ toppingsauzen zijn vegetarisch & veganistisch en hebben een handige hersluitbare verpakking.
Snickers Hi Protein Bar van Mars heeft dezelfde overheerlijke karamel, pinda en chocolade smaak als de gewone Snicker, maar bevat daarnaast ook 22g Eiwit per reep!...

Deze bouillon combineert de sublieme smaak die u verwacht van Sublimix met de strengste kwaliteitsnormen. Sublimix groentenbouillon bevat geteelde ingrediënten van de fijnste kwaliteit, en dat proe...