Ingrediënten 2 personen
15-20 kleine tot middelgrote rauwe gepelde garnalen
6-7 teentjes knoflook grof gesneden
1 / 2 theelepel zout
1 / 4 theelepel vers gemalen peper
1 kleine gedroogde chilipeper
1 / 2 – 1 kopje olijfolie
Bereiding
Doe in een klein kommetje, een deel van de gehakte knoflook met 3-4 soeplepels olijfolie.
Doe daarbij de gepelde garnalen en laat marineren gedurende 15-20 minuten in het bedekte kommetje.
Verhit genoeg olijfolie voor alle garnalen in een kleine pan.
Zodra de olie zeer heet is, voeg je de knoflook, zout en peper toe.
Bak gedurende 30 seconden.
Voeg nu de garnalen en chili peper toe.
Bak +-3 minuten tot de garnalen gaar zijn.
Serveer de garnalen in de hete sissende olie met wat brood voor het onderdompelen in de olie (fase 3). Of verdeel de heerlijke garnalen over een frisse salade (fase 2)