arrow_drop_up arrow_drop_down
27 augustus 2019 

Spinazie-champignon omelet met Italiaanse kruiden

Ingrediënten 2 personen 

  • 6 stuks eieren
  • 150 gram champignons
  • 200 gram spinazie vers
  • 2 stuks bosui
  • Handje (gedroogde) Italiaanse kruiden
  • Peper en zout naar smaak

Voedzaam en lekker, zo makkelijk kan het zijn! je kan ook een omelet eten als lunch de volgende dag, dus als je een stukje over houdt, kan dat lekker mee naar je werk.

Spinazie-champignon omelet met Italiaanse kruiden

Verwijder bij vier eieren het eigeel en doe de vier eiwitten met de twee hele eieren in een mengbeker. Borstel nu de champignons schoon (indien nodig) en snijd ze in plakjes. Bij dit gerecht zijn kastanje champignons erg lekker, maar andere champignons kunnen ook. Was en snijd de spinazie indien nodig. Zorg ervoor dat de spinazie niet te nat meer is, je kan de spinazie eventueel met je handen uitknijpen of droogmaken in een slacentrifuge. Snijd de bosui in ringetjes en houd apart.

Meng de champignons, spinazie en Italiaanse kruiden door het eiermengsel en breng op smaak met peper en zout. Verwarm een koekenpan met een anti-aanbaklaag en fruit hierin de bosui glazig. Voeg eventueel een klein scheutje water toe als het te hard gaat zonder olie. Zodra de bosui glazig is, kun je het eimengsel toe voegen.

Laat de omelet gaar worden op een laag vuurtje in ongeveer 10 minuten, het liefst met een deksel op de pan. Schut de pan af en toe heen en weer, om de omelet los te houden van de bodem.

Je kunt uiteraard ook naar hartelust andere groenten toevoegen. Of bijvoorbeeld een tomaat in plakjes snijden en deze over de omelet heen verdelen. Ideeën genoeg!

Afslanken met Tim Torfs?

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 1), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Koekje erbij?