arrow_drop_up arrow_drop_down
21 januari 2020 

Spinaziesalade met zwarte quinoa, buffelmozzerella en granaatappelpitjes

Ingrediënten (2 personen) 

  • 150 gram verse bio bladspinazie
  • 100 gram zwarte quinoa
  • halve bol buffelmozzerella
  • halve avocado
  • halve granaatappel
  • 1 grote bio tomaat
  • handje rauwe pecannoten
  • olijfolie, extra vierge
  • rode balsamico azijn
  • Zwarte peper

Een simpel gezond bordje dat in no-time op tafel staat. De combinatie van stevige spinaziesalade, nootachtige quinoa, romige buffelmozzerella en frisse granaatappelpitjes werkt bovendien heel goed. Zomers én ’s winters!

Powerfood 

Salade is altijd goed en door er spinazie quinoa aan toe te voegen, weet je zeker dat je er even op vooruit kunt. Spinazie is oprecht een powerfood en een voedzame vervanging van sla. Deze groene bladgroente zit boordelvol vitaminen, mineralen en vezels, maar bevat nauwelijks calorieen. Bovendien staan groene bladgroenten bekend om hun hoge concentratie aan antioxidanten. Allemaal gezondheidsvoordelen dus. Maar spinazie is ook gewoon heel erg lekker en superveelzijdig. Perfect in te passen dus! Heerlijk in combinatie met romige avocado, eveneens heel gezond, o.a. dankzij de aanwezigheid van enkelvoudig onverzadigde vetten.

Ook quinoa staat bekend om vele gezondheidsvoordelen, dat zal je vast niet zijn ontgaan. De zaden bevatten enorm veel mineralen (waaronder magnesium!), eiwitten en vezels en staan bol van de antioxidanten, waaronder flavanoiden. Quinoa is een pseudograan, glutenvrij én met een lage glycaemische index, waardoor het perfect past in een (glutenvrij) dieet. En zo kunnen we nog wel even doorgaan… Er bestaan drie soorten: rode, witte en zwarte quinoa. Wij kozen deze keer voor zwarte quinoa, steviger van structuur dan witte quinoa en met een ietwat notige smaak. Perfect in salades!

Bereidingswijze voor spinaziesalade

Deze salade behoeft nauwelijks een bereidingswijze, maar voor de volledigheid doen we het toch maar. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. In de tussentijd was je de spinazie goed en verdeel je deze over 2 borden.  Snijd de granaatappel door 2, lepel de pitjes eruit en verdeel over de salade. Snijd de avocado en tomaat en in blokjes, maal er wat verse zwarte peper overheen en voeg toe aan de salade. Crush wat rauwe pecannootjes en voeg eveneens toe.

Mix vervolgens de olijfolie met balamico en gebruik deze als dressing. Verdeel als laatst de lauwwarme quinoa en buffelmozzerella over de borden en voila; je kunt aan tafel.

Afslanken en lekker eten met Tim Torfs

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Geniet nu ook thuis van deze gezonde dieet producten...

PAM Original

Perfect om te bakken, braden en grillen Slechts één spray is voldoende Ook handig voor het invetten van je bakvorm ...

Smaakgeheimen

De BBQ toppingsauzen zijn vegetarisch & veganistisch en hebben een handige hersluitbare verpakking.

Snickers Hi Protein Bar

Snickers Hi Protein Bar van Mars heeft dezelfde overheerlijke karamel, pinda en chocolade smaak als de gewone Snicker, maar bevat daarnaast ook 22g Eiwit per reep!...

Groentebouillon

Deze bouillon combineert de sublieme smaak die u verwacht van Sublimix met de strengste kwaliteitsnormen. Sublimix groentenbouillon bevat geteelde ingrediënten van de fijnste kwaliteit, en dat proe...

Koekje erbij?