Spruitensalade met parmaham, walnoten en crema di balsamico
Spruitensalade met parmaham, walnoten en crema di balsamico
03 februari 2020 
1 min. leestijd

Spruitensalade met parmaham, walnoten en crema di balsamico

Ingrediënten – 2 personen 

  • 175 gram spruitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el honing
  • 75 gram rucola
  • 40 gram parmaham
  • 50 gram feta
  • 2 el olijfolie
  • Vers gemalen peper en zout
  • 3 eetlepels crema di balsamico
  • 30 gram walnoten

Bereiding

Spruitjes kunnen een heerlijk onderdeel van een salade zijn. Even kort wokken en je creëert zo een lekkere lauwwarme salade. Het schoonmaken van de spruitjes vergt wat tijd, maar is zeker de moeite waard!

Spruitensalade met parmaham, walnoten en crema di balsamico

Maak de spruitjes schoon door het kontje er vanaf te snijdenen de buitenste blaadjes eraf te pellen. Was de spruitjes vervolgens nog even en laat goed uitlekken. Snijd ondertussen het teentje knoflook alvast fijn, hak de walnoten grof, snijd of breek de feta in blokjes en snijd of scheur de parmaham in stukjes.

Snijd de spruitjes doormidden of in kwarten. Verhit een wok met wat olie en bak de fijngesneden knoflook kort, totdat de geur vrijkomt. Voeg nu de spruitjes toe en roerbak deze op hoog vuur gedurende drie minuten. Giet de honing erbij en schep het geheel nog even goed om. Haal de wok van het vuur.

Voeg in een grote kom de rucola, feta, parmaham en spruitjes bij elkaar. Giet hier de olijfolie overheen en breng op smaak met versgemalen peper en zout naar smaak. Schep het geheel nog even goed door elkaar.

Verdeel de salade over twee borden en garneer met de crema di balsamico en de walnoten. Enjoy!

Afslanken en lekker eten met Tim Torfs

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

Haal de aubergine uit de oven en verdeel de tonijnsalade over de plakken aubergine. Gratineer, met de verse parmesaanse kaas, nog even een paar minuutjes in de oven (grillstand) en klaar is kees. Serveer met een handje rucola (eventueel met paar druppels balsamico azijn) en je hebt een heerlijk fris pittige lunch!

Over de schrijver
Reactie plaatsen
Perfect om te bakken, braden en grillen Slechts één spray is voldoende Ook handig voor het invetten van je bakvorm ...
De BBQ toppingsauzen zijn vegetarisch & veganistisch en hebben een handige hersluitbare verpakking.
Snickers Hi Protein Bar van Mars heeft dezelfde overheerlijke karamel, pinda en chocolade smaak als de gewone Snicker, maar bevat daarnaast ook 22g Eiwit per reep!...

Deze bouillon combineert de sublieme smaak die u verwacht van Sublimix met de strengste kwaliteitsnormen. Sublimix groentenbouillon bevat geteelde ingrediënten van de fijnste kwaliteit, en dat proe...