arrow_drop_up arrow_drop_down
5 april 2018 

Supersnelle gamba's met wokgroenten

Bereiding

Sneller dan snel, deze gamba’s met gewokte groenten. Het excuus ‘geen tijd om te koken’ gaat bij deze officieel niet meer op!

Voorbereiding supersnelle gamba’s:

Verwijder de zaadlijst van de rode peper en snijd deze in kleine stukjes. Snijd of pers de knoflook fijn. Maak een marinade van de Tamarinde sojasaus, rode peper en knoflook. Voeg de gepelde gamba’s toe en marineer minimaal 30 minuten. Snijd de gekozen wok groenten hapklaar, of maak het jezelf nog makkelijker: kies voor voorgesneden (biologische!) wokgroenten.

Bereiding supersnelle gamba’s

Verhit een wokpan. Voeg de wokgroenten (m.u.v. taugé) toe en roerbak circa 4 minuten. Voeg eventueel een beetje water toe tijdens het wokken als het iets te hard gaat. Doe de gemarineerde garnalen inclusief de resterende marinade bij de wokgroenten en wok tot de garnalen bijna gaar zijn. Doe de taugé en het sap van de limoen erbij, roerbak het geheel nog 2 minuten. Verdeel warm over twee borden en Klaar = Kees… Eet smakelijk!

Ingrediënten (2 personen)

200 gram gepelde gamba’s
0,5 rode peper
1 a 2 teentjes knoflook
3 eetlepels Tamarinde sojasaus
400 gram wokgroenten (bijv. broccoli, paksoi, haricot verts, rode ui, spitskool, taugé)
0,5 limoen

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Koekje erbij?