Tarbotfilet met gebakken bospaddenstoelen en zeekraal
Tarbotfilet met gebakken bospaddenstoelen en zeekraal
22 juli 2021 
1 min. leestijd

Tarbotfilet met gebakken bospaddenstoelen en zeekraal

Met dit gerecht waan je je even in een sterrenrestaurant. Het is heerlijk, ziet er prachtig uit en is nog best makkelijk te maken ook. Tarbot is wel een relatief duur visje. Maar wil je eens uitpakken, dan is dit echt een aanrader!

Pers de citroen uit en doe het sap in een schaal. Pers vervolgens de knoflook erboven uit. Peterselie fijn knippen en erdoor roeren. Leg de visfilets in het citroenmengsel en laat afgedekt 1 uur marineren in de koelkast. Bestrooi de vis met peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de vis op de huidkant 2 tot 3 minuten bruin en gaar. Bak de vis daarna nog 1 minuut op de andere kant. Serveer met gebakken zeekraal en gebakken bospaddenstoelen. Besprenkel met wat olijfolie en eventueel wat citroensap.

Smakelijk eten!

INGREDIËNTEN (VOOR 2 PERS)

  • 2 tarbotfilets (150 gr per stuk)
  • 300 gr bospaddenstoelen (groenteboer)
  • 200 gr zeekraal (vishandel)
  • 1 citroen
  • 1 teen knoflook
  • 2 takjes verse peterselie
  • zout en peper
  • 1 dl olijfolie

Tarbotfilet met gebakken bospaddenstoelen

Over de schrijver
Reactie plaatsen
Perfect om te bakken, braden en grillen Slechts één spray is voldoende Ook handig voor het invetten van je bakvorm ...
De BBQ toppingsauzen zijn vegetarisch & veganistisch en hebben een handige hersluitbare verpakking.
Snickers Hi Protein Bar van Mars heeft dezelfde overheerlijke karamel, pinda en chocolade smaak als de gewone Snicker, maar bevat daarnaast ook 22g Eiwit per reep!...

Deze bouillon combineert de sublieme smaak die u verwacht van Sublimix met de strengste kwaliteitsnormen. Sublimix groentenbouillon bevat geteelde ingrediënten van de fijnste kwaliteit, en dat proe...