Ingrediënten Fase 2
450g butternut pompoen, in stukjes
l pastinaak, in schijfjes
l sjalot
150g jonge slamix
90g zongedroode tomaten , in stukjes
100g feta of eitenkaas, in stukjes
8 eieren
scheut extra vierge olijfolie
zwarte peper
zeezout
scheutje melk (of plantaardig alternatief)
verse koriander (of bladpeterselie) fijngehakt + voorafwerking
snuifje kurkuma
snuif nootmuskaat
Bereiding
Bereid alle ingrediënten voor zoals aangegeven in de ingrediëntenlijst en verwarm de oven voor op 180°C. Roerbak in een pan met olijfolie de sjalot, pompoen en pastinaak gedurende 5 minuten. Voeg een scheutje water toe en laat afgedekt rustig verder garen. Neem een kom, klop de eieren los en voeg een scheutje melk/rijstdrink en koriander toe. Kruid met nootmuskaat, kurkuma, zwarte peper en een snuitje zout. Plaats de gestoofde groenten en 2/3 van de zongedroogde tomaten in een ovenschaal. Kruid met zwarte peper. Giet het eimengsel in de ovenschaal. Werk af met de kaas en bak de tortilla gaar gedurende ongeveer 20 a 25 minuten. Prik met een mes in het midden van de tortilla. Als het mes droog is, dan is de tortilla gaar.