Ingrediënten voor 4 personen
Jonge sla
1/4 ijsbergsla
l komkommer
100 g gemengde kerstomaten
18 kwarieleiijes
400 g Spar grijze garnalen
300 g mini groene asperges
Mespunt cayennepeper
Bakje waterkers
350 g magere plattekaas
l el mosterd
l el sap van citroen
6 el mayonaise
Bereiding
Dressing: meng de mayonaise met de mosterd, het citroensap en plattekaas tot een dressing. Kruid met peper en zout. Blancheer de groene asperges: 2 min en laat onmiddellijk afkoelen in ijskoud water. Was en droog de ijsbergsla. Halveer de kerstomaten en snij de komkommer in dunne schijven. Kook de kwarteleitjes hard in 5 min, laat afkoelen in ijskoud water, pel en halveer. Leg een laagje gemengde sla en ijsbergsla in de glazen schaal. Bouw de trifle nu verder op met een laagje komkommer, garnalen, tomaten, ei en asperges. Kruid tussen iedere laag met peper en zout. Werk de trifle af met de dressing, tuinkers, een paar garnalen. tomaatjes, kwarteleitjes en cayennepeper.