Vijgen met parmaham en geitenkaas (voorgerecht)
Vijgen met parmaham en geitenkaas (voorgerecht)
16 april 2018 
0 min. leestijd

Vijgen met parmaham en geitenkaas (voorgerecht)

Bereiding

Een supereenvoudig voorgerecht! Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met olijfolie. Was de vijgen en snijd ze van bovenaf in vieren. Snijd niet te ver door, maar zorg dat ze als een soort ‘bloem’ uit elkaar vallen.Verdeel de Parmaham over de holtes in de vijg, leg de geitenkaas erop en besprenkel met rode balsamico en eventueel een paar druppels olijfolie.Heerlijk koud te eten, maar warm misschien nog wel lekkerder: grill de vijgen in max. 10 minuten in de oven.Besprenkel tot slot nog een beetje met paar druppels balsamico en klaar = Kees.
Houd je niet van geitenkaas? Buffelmozzerella kan ook heel goed in dit recept.
Eet smakelijk!

Ingrediënten (2 Personen)

2 verse vijgen
2 plakken Parmaham
2 el zachte geitenkaas
2 el balsamico azijn

Materialen

Over de schrijver
Reactie plaatsen
Perfect om te bakken, braden en grillen Slechts één spray is voldoende Ook handig voor het invetten van je bakvorm ...
De BBQ toppingsauzen zijn vegetarisch & veganistisch en hebben een handige hersluitbare verpakking.
Snickers Hi Protein Bar van Mars heeft dezelfde overheerlijke karamel, pinda en chocolade smaak als de gewone Snicker, maar bevat daarnaast ook 22g Eiwit per reep!...

Deze bouillon combineert de sublieme smaak die u verwacht van Sublimix met de strengste kwaliteitsnormen. Sublimix groentenbouillon bevat geteelde ingrediënten van de fijnste kwaliteit, en dat proe...