arrow_drop_up arrow_drop_down
14 maart 2020 

Volkoren spaghetti met gamba's en gegrilde aubergine

Ingrediënten 2 personen 

  • 100 gram spaghetti volkoren
  • 10 grote gamba’s
  • 2 aubergines
  • 20 gram olijven zwart
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 teen knoflook
  • 2 sjalotten
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • basilicum vers
  • bieslook vers
  • oregano gedroogd
  • peper
  • zout
  • water

Bereiding

Kook de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel vervolgens koud en zet apart. Bak de gamba’s in een paar druppels olie op hoog vuur kort en krachtig gaar. Haal de gamba’s van het vuur en fruit in dezelfde pan de gesnipperde sjalotjes. Knijp de citroenen uit boven de sjalotten en voeg wat rasp van de schil toe. Hak de olijven en de kappertjes fijn en voeg eveneens toe aan de sjalotten. Doe de spaghetti terug in de pan en warm nog even door. Maak vervolgens op smaak met zout, peper, de fijngehakte groene kruiden en een paar druppels olijfolie. Grill vervolgens de in plakken gesneden aubergine, snijd in blokjes en roer door de pasta. Verdeel de spaghetti over 2 borden en leg de gamba`s erbovenop. Maak op smaak met zout en peper.

Afslanken en lekker eten met Tim Torfs

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 3), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

Haal de aubergine uit de oven en verdeel de tonijnsalade over de plakken aubergine. Gratineer, met de verse parmesaanse kaas, nog even een paar minuutjes in de oven (grillstand) en klaar is kees. Serveer met een handje rucola (eventueel met paar druppels balsamico azijn) en je hebt een heerlijk fris pittige lunch!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Koekje erbij?