Waarom iedereen het over Kurkuma heeft
Waarom iedereen het over Kurkuma heeft
15 juli 2020 
2 min. leestijd

Waarom iedereen het over Kurkuma heeft

Kurkuma is een stof uit de geelwortel en familie van de gember. Of nog duidelijker: het is het gele poeder dat verantwoordelijk is voor de kleur en smaak van een overheerlijke gele curry en dat voornamelijk in India en Pakistan groeit en gebruikt wordt. En als wij zeggen dat iedereen het erover heeft, dan hebben we het niet alleen over foodies en health goeroes, maar ook over mensen uit de farmaceutische tak en de beautyindustrie. Het blijkt namelijk dat kurkuma een aantal (gezondheids)voordelen heeft waar je U tegen zegt. Wij noemen er alvast 3:

1. HET WERKT ONSTEKINGSREMMEND
In Aziatische landen wordt kurkuma al eeuwen ingezet als ayurvedisch geneesmiddel. Door de bijzondere ontstekingsremmende eigenschappen van het ingrediënt kan het veel verlichting geven bij bijvoorbeeld pijn door reuma of artritis, keelpijn en schimmelinfecties. Zorg er wel voor dat je een biologisch preparaat neemt, zodat het goed door je lichaam wordt opgenomen.

 

 

2. HET HELPT JE GEZOND OUD TE WORDEN
Wie nu elke week een curry klaar gaat maken, is niet gegarandeerd immuun voor allerlei ziekten. Wél helpt het je lijf bij het zo gezond mogelijk ouder worden. Zo laat dr. Michal Heger, onderzoeker naar kurkuma in het AMC, in een interview met Gezondnu weten dat kurkuma een groot deel van de werkzame stoffen verliest zodra het gekookt wordt. Hij geeft ook aan dat Kurkuma een van de meest krachtige antioxidanten is, dat het ontstekingen remt en dat het heel breed werkt. “Het bevordert de algemene gezondheid op lange termijn. Ik hoop dat als ik kurkuma langdurig inneem, op latere leeftijd minder ouderdomsgerelateerde klachten krijg.”

 

 


3. HET WERKT BESCHERMEND VOOR JE HUID
En nog zo’n heilzame werking zie je goed terug in je huid. Zo werkt de stof ontgiftend en reinigend. Inwendig goed voor het remmen van ontstekingen als acne of psoriasis, uitwendig goed voor de glans, bescherming en hydratatie.

 

BRON: https://www.yczs.nl/blog/waarom-iedereen-het-over-kurkuma-heeft.html

Over de schrijver
Bert-Vissers
Door

Bert-Vissers

op 01 Aug 2020

lekker!

Reactie plaatsen
Perfect om te bakken, braden en grillen Slechts één spray is voldoende Ook handig voor het invetten van je bakvorm ...
De BBQ toppingsauzen zijn vegetarisch & veganistisch en hebben een handige hersluitbare verpakking.
Snickers Hi Protein Bar van Mars heeft dezelfde overheerlijke karamel, pinda en chocolade smaak als de gewone Snicker, maar bevat daarnaast ook 22g Eiwit per reep!...

Deze bouillon combineert de sublieme smaak die u verwacht van Sublimix met de strengste kwaliteitsnormen. Sublimix groentenbouillon bevat geteelde ingrediënten van de fijnste kwaliteit, en dat proe...