Tover feest op je bord met deze Topper: Witloofgratin met peer en spekjes
Voor 2 personen
6 stronken witloof
2 peren
1 teentje knoflook
200 gr spekblokjes
15 cl room
50 g gratinkaas
Pamspray
- Verwarm de oven op 180 graden
- Spuit Pamspray in je ovenschaal
- Rel de look en halveer. Wrijf de schaal in met de look en gooi de look weg
- Kook het witloof in een bodempje water gaar
- Giet af en dep het witloof droog. Snij de stronken in de lengte middendoor
- Bak de spekje krokant
- Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij in fijne plakken
- Schik een laag witloof in de ovenschaal en kruid met peper en zout
- Dek af met plakjes peer en leg de rest van het witloof erop. Kruid met peper en zout
- Bestrooi met spekblokjes en giet de room erover. Verdeel de gemalen kaas erover
- Bak +- 35 min goudbruin in de voorverwarmde oven