Witloofgratin met peer en spekjes
Witloofgratin met peer en spekjes
03 december 2020 
1 min. leestijd

Witloofgratin met peer en spekjes

Tover feest op je bord met deze Topper: Witloofgratin met peer en spekjes

Voor 2 personen

6 stronken witloof
2 peren
1 teentje knoflook
200 gr spekblokjes
15 cl room
50 g gratinkaas
Pamspray

  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Spuit Pamspray in je ovenschaal
  3. Rel de look en halveer. Wrijf de schaal in met de look en gooi de look weg
  4. Kook het witloof in een bodempje water gaar
  5. Giet af en dep het witloof droog. Snij de stronken in de lengte middendoor
  6. Bak de spekje krokant
  7. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij in fijne plakken
  8. Schik een laag witloof in de ovenschaal en kruid met peper en zout
  9. Dek af met plakjes peer en leg de rest van het witloof erop. Kruid met peper en zout
  10. Bestrooi met spekblokjes en giet de room erover. Verdeel de gemalen kaas erover
  11. Bak +- 35 min goudbruin in de voorverwarmde oven

Witloofgratin met peer en spekjes

Over de schrijver
Reactie plaatsen
Perfect om te bakken, braden en grillen Slechts één spray is voldoende Ook handig voor het invetten van je bakvorm ...
De BBQ toppingsauzen zijn vegetarisch & veganistisch en hebben een handige hersluitbare verpakking.
Snickers Hi Protein Bar van Mars heeft dezelfde overheerlijke karamel, pinda en chocolade smaak als de gewone Snicker, maar bevat daarnaast ook 22g Eiwit per reep!...

Deze bouillon combineert de sublieme smaak die u verwacht van Sublimix met de strengste kwaliteitsnormen. Sublimix groentenbouillon bevat geteelde ingrediënten van de fijnste kwaliteit, en dat proe...