Zalm met groene asperges en guacamole
Zalm met groene asperges en guacamole
03 april 2020 
1 min. leestijd

Zalm met groene asperges en guacamole

Heerlijk: vis op de barbecue! En: helemaal niet moeilijk, in tegenstelling tot wat ik zelf lange tijd dacht. Zeker niet als je een (wegwerp) barbecue/grillschaal gebruikt Deze zalm met guacamole en gegrilde groene asperges is absoluut een van m’n nieuwe favoriete koolhydraatarme barbecuerecepten.

  • 1 verse zalmmoot
  • Een paar groene asperges
  • Limoen
  • 1 avocado en kleine rode ui of verse, kant-en-klare-guacamole
  • Teentje knoflook
  • Peper en zout
  • Dille
  • Olijfolie

Bereiding

Halveer de limoen, en snijd één helft in partjes. Maak je de guacamole zelf? Prak de avocado dan met wat gesnipperde rode ui, knoflook, limoensap en peper en zout.

Schenk een laag olijfolie in de grillschaal en leg de zalmmoot hierin. Knijp wat limoensap uit over de zalm, bestrooi met dille, peper en zout en leg de overige limoenpartjes en de knoflookteen er omheen.

Snijd de harde onderkant van de asperges, en leg ze op de barbecue. Hou ze goed in de gaten en draai ze een paar keer om.

Zet de grillschaal ernaast, en laat de olie heet worden. Laat 2-3 minuutjes ‘pruttelen’ zodat de onderkant mooi gaar wordt. Dek de barbecue vervolgens even af met de deksel, of dek alleen de grillschaal af, zodat ook de rest van de zalm even kan garen. Ik haalde de deksel er na 2 minuutjes weer af. Mijn zalmmoot was toen mooi gaar, maar dit is afhankelijk van de dikte. Het kan dus zijn dat de jouwe iets langer of korter moet garen.

Haal de zalm en asperges vervolgens van de barbecue, leg ze op een bord en maak af met wat guacamole en citroenpartjes. Eet smakelijk!

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen
Perfect om te bakken, braden en grillen Slechts één spray is voldoende Ook handig voor het invetten van je bakvorm ...
De BBQ toppingsauzen zijn vegetarisch & veganistisch en hebben een handige hersluitbare verpakking.
Snickers Hi Protein Bar van Mars heeft dezelfde overheerlijke karamel, pinda en chocolade smaak als de gewone Snicker, maar bevat daarnaast ook 22g Eiwit per reep!...

Deze bouillon combineert de sublieme smaak die u verwacht van Sublimix met de strengste kwaliteitsnormen. Sublimix groentenbouillon bevat geteelde ingrediënten van de fijnste kwaliteit, en dat proe...