Recept voor 2 personen
- 4 plakjes zalm (gemarineerd met dille, kant-en-klaar)
- 1 blikje kingkrab (van goede kwaliteit)
- 1 komkommer
- 15-tal kerstomaatjes
- 1 hardgekookt ei
- zure room
- mayonaise ( liefst zero calorie )
- balsamicoazijn
- citroensap
- verse dille
- peper
- zout
Zalmbolletje met verse krabsalade
Laat de krab uitlekken. Prak ze met een vork.
Prak het eigeel met een vork en snij het wit in kleine blokjes.
Meng eiwit en eigeel met de krab en wat zero calorie mayonaise.
Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
Maak een slaatje van komkommer, kerstomaatjes en kruid af met peper, zout en balsamicoazijn.
Leg de plakjes zalm open en schep er een lepel krabsalade op. Neem de randen samen en maak er een pakketje van, zodat de zalm een bolletje vormt.
Met de sluiting naar onderen leg je 1 zalmbolletje per bord. Werk af met dille, zure room en enkele druppeltjes balsamicoazijn.