Zeebaars met tomaatjes en boterrapen
Zeebaars met tomaatjes en boterrapen
20 augustus 2020 
1 min. leestijd

Zeebaars met tomaatjes en boterrapen

Wat heb je nodig voor 4 personen:

-4 zeebaars filet ontgraat en gekuist (neem gekweekte zeebaars want wilde is veel groter)

-4 trosjes kerstomaten waar ongeveer 16 tomaatjes aanhangen

-8 grote rode boterrapen

-basilicum olie

-grof zeezout

-zwarte peper van de molen

-olijfolie

-gedroogde oregano

Hoe maak je het? Zo:

1. Was de boterrapen grondig want we gaan de schil ook eten. Snij ze dan in partjes ongeveer allemaal even dik. Meng met olijfolie en kruid al met wat zout en oregano. Verspreid ze op een ovenplaat en zorg dat de schil aan de onderkant ligt anders gaan ze plakken aan de bakplaat. Plaats in de oven ongeveer 20 minuten op 180°C

2. Smeer een ovenplaat in met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg er de zeebaars op met de velkant naar boven. Doordat de plaat gekruid is met peper en zout zal de vis goed gekruid zijn. Smeer de vel kant in met olijfolie.

3. Leg de trosjes tomaat ook op een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.

4.Als de vis 20 minuten in de oven is geweest mogen de boterrapen en tomaatjes er ook bij in. Deze zijn snel gaar dus 10 à 12 minuten moet voldoende zijn.

5. Druppel en beetje basilicum olie over alles heen.

Zeebaars met tomaatjes en boterrapen. Auteursrechten Anouk Vandewal

Zeebaars met tomaatjes en boterrapen Auteursrechten Anouk Vandewal

Over de schrijver
Reactie plaatsen
Perfect om te bakken, braden en grillen Slechts één spray is voldoende Ook handig voor het invetten van je bakvorm ...
De BBQ toppingsauzen zijn vegetarisch & veganistisch en hebben een handige hersluitbare verpakking.
Snickers Hi Protein Bar van Mars heeft dezelfde overheerlijke karamel, pinda en chocolade smaak als de gewone Snicker, maar bevat daarnaast ook 22g Eiwit per reep!...

Deze bouillon combineert de sublieme smaak die u verwacht van Sublimix met de strengste kwaliteitsnormen. Sublimix groentenbouillon bevat geteelde ingrediënten van de fijnste kwaliteit, en dat proe...