Wat heb je nodig voor 4 personen:
-4 zeebaars filet ontgraat en gekuist (neem gekweekte zeebaars want wilde is veel groter)
-4 trosjes kerstomaten waar ongeveer 16 tomaatjes aanhangen
-8 grote rode boterrapen
-basilicum olie
-grof zeezout
-zwarte peper van de molen
-olijfolie
-gedroogde oregano
Hoe maak je het? Zo:
1. Was de boterrapen grondig want we gaan de schil ook eten. Snij ze dan in partjes ongeveer allemaal even dik. Meng met olijfolie en kruid al met wat zout en oregano. Verspreid ze op een ovenplaat en zorg dat de schil aan de onderkant ligt anders gaan ze plakken aan de bakplaat. Plaats in de oven ongeveer 20 minuten op 180°C
2. Smeer een ovenplaat in met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg er de zeebaars op met de velkant naar boven. Doordat de plaat gekruid is met peper en zout zal de vis goed gekruid zijn. Smeer de vel kant in met olijfolie.
3. Leg de trosjes tomaat ook op een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.
4.Als de vis 20 minuten in de oven is geweest mogen de boterrapen en tomaatjes er ook bij in. Deze zijn snel gaar dus 10 à 12 minuten moet voldoende zijn.
5. Druppel en beetje basilicum olie over alles heen.

Zeebaars met tomaatjes en boterrapen Auteursrechten Anouk Vandewal