- 3 grote zoete aardappelen
- 5 rode paprika’s
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode jalapeno peper
- 2 bollen mozzarella
- Rucola
- Grof zeezout
- Peper en zout
- Olijfolie
Snij de paprika’s overlangs door en verwijder de steel en zaadlijsten. Plaats op een bakplaat met de bolle kant naar boven en baker ze zwart op 220°C. Haal ze uit de oven en stop ze in een plastic zak (zo kan je achteraf makkelijk pellen). Ondertussen plet je de look en de jalapeno heel fijn. Snij de zoete aardappel in plakken van ongeveer een halve centimeter en schik ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verwijder de schil van de paprika’s en pureer het vruchtvlees, de look en de jalapeno peper met een staafmixer, kruid met peper en zout. De tapenade mag pittig zijn, gezien de zoete aardappel de smaak zal verzachten. Bestrijk de zoete aardappelplakken met de tapenade en laat een halve cm van de rand vrij. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de tapenade. Kruid met peper en zout. Bak ongeveer 40 min op 200 °C. Neem uit de oven en werk af met rucola en besprenkel met wat olijfolie en grof zeezout.