Zoete aardappel met geroosterde paprikatapenade
Zoete aardappel met geroosterde paprikatapenade
22 maart 2019 
1 min. leestijd

Zoete aardappel met geroosterde paprikatapenade

  • 3 grote zoete aardappelen
  • 5 rode paprika’s
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode jalapeno peper
  • 2 bollen mozzarella
  • Rucola
  • Grof zeezout
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Snij de paprika’s overlangs door en verwijder de steel en zaadlijsten.  Plaats op een bakplaat met de bolle kant naar boven en baker ze zwart op 220°C.  Haal ze uit de oven en stop ze in een plastic zak (zo kan je achteraf makkelijk pellen).  Ondertussen plet je de look en de jalapeno heel fijn.  Snij de zoete aardappel in plakken van ongeveer een halve centimeter en schik ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Verwijder de schil van de paprika’s en pureer het vruchtvlees, de look en de jalapeno peper met een staafmixer, kruid met peper en zout.  De tapenade mag pittig zijn, gezien de zoete aardappel de smaak zal verzachten.  Bestrijk de zoete aardappelplakken met de tapenade en laat een halve cm van de rand vrij.  Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de tapenade.  Kruid met peper en zout.  Bak ongeveer 40 min op 200 °C.  Neem uit de oven en werk af met rucola en besprenkel met wat olijfolie en grof zeezout.

Over de schrijver
Reactie plaatsen
Perfect om te bakken, braden en grillen Slechts één spray is voldoende Ook handig voor het invetten van je bakvorm ...
De BBQ toppingsauzen zijn vegetarisch & veganistisch en hebben een handige hersluitbare verpakking.
Snickers Hi Protein Bar van Mars heeft dezelfde overheerlijke karamel, pinda en chocolade smaak als de gewone Snicker, maar bevat daarnaast ook 22g Eiwit per reep!...

Deze bouillon combineert de sublieme smaak die u verwacht van Sublimix met de strengste kwaliteitsnormen. Sublimix groentenbouillon bevat geteelde ingrediënten van de fijnste kwaliteit, en dat proe...