Quinoasalade met gegrilde groenten en amandelenIngrediënten (2 personen)

 1. 1 courgette
 2. 1 aubergine
 3. 300 gram quinoa
 4. 1 avocado
 5. 150 gram amandelen
 6. 1 teen knoflook
 7. 1 citroen
 8. 4 lenteuien
 9. 2 takjes muntblad
 10. 1 takje koriander
 11. 4 el rozijnen
 12. 1 el kaneelolijfolie
 13. peper, zout

Bereiding

Soms klopt een recept gewoon van a tot z. Op zoek naar inspiratie liepen we tegen dit gerechtje aan en nieuwsgierig (enhongerig!) gingen we aan de slag. We hadden al hoge verwachtingen van dit gerecht, maar nóg waren we blij verrast. Wat fijntoch, dat supergezond zo superlekker kan zijn. Deze salade is een bron van magnesium, ijzer, eiwitten en vitamine B12. Duspik in je winst!

Snijd de aubergine en courgette in plakken en grill in enkele minuten aan beide kanten bruin. Doe vervolgens in een schaal,besprenkel met olijfolie en zet apart. Kook de quinoa volgens de aanwijzigingen op de verpakking, maar – nu komt het – doeeen eetlepel kaneel in het water. Echt doen! Laat afkoelen, pers een halve citroen uit, mix deze met olijfolie en roer dit door dequinoa. Vervolgens voeg je de gehakte muntbladeren, helft van de koriander en de rozijnen toe en huzzel je alles door elkaar.Tot slot snijd je de avocado in kleine blokjes en snijd je de amandelen door de helft. Verdeel de quinoa over 2 borden engarneer af met de avocado, overgebleven munt, koriander en strooi de amandelen erover heen. Geloof ons, echt een aanrader.Oh ja, en als je dit recept aanhoudt voor 2 personen, houd er vast en zeker nog een lunch voor de volgende dag aan over.

Afslanken met Tim Torfs?

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!
Update cookies preferences