Tips

Tips

1. Drink veel water

Water is essentieel bij het afvallen: het kuist je lichaam van alle afvalstoffen. En vooral: het gaat heel efficiënt het hongergevoel tegen. Wanneer je veel water drinkt, gaat de goesting in snoepjes en snacks tussendoor weg.

2. Beweeg genoeg

Beweeg, beweeg, beweeg. Sporten is goed, maar de trap nemen in plaats van de lift is al een mooi begin. Wandel naar de bank, de kapper of de bakker, of fiets. Maar las gewoon ook sportmomentjes in in je agenda. Iedereen heeft als hij eerlijk is wel eens een dood moment dat anders kan ingevuld worden: wel, ga echt eens wandelen. Wandelen werkt!

3. Heb een doel voor ogen

Wees realistisch. Zeg niet: ik wil er binnen de maand uitzien als een fotomodel of zo. Maar zeg ook niet: we zien wel. Maak een plan, dat haalbaar is. Schrijf het op. Vertel het jezelf. En probeer er je aan te houden. Maar wees ook niet te boos als het eens een keertje fout gaat, herbegin dan gewoon meteen in plaats van te zeggen: laat nu maar.

4. Eet VOLDOENDE en kies voor variatie

Je zult wat anders en wat vaker moeten eten. Zorg voor verse soep, koop wokgroenten en lekkere kip. Supermarkten hebben ruime keuze! En het helpt meteen.

5. Eet vaker

De beste manier om niet als een gek te gaan eten bij de lunch of het avondeten is om gewoon vaker te eten. Een stuk fruit tussendoor. Een handvol nootjes. Een echt gezonde reep. Bewuster gaan eten is de boodschap.

Over de spreker / over het webinar

Wil jij een slank en fit lichaam tegen de zomervakantie?

Gezond eten is essentieel als je slank, fit maar vooral een leuk leven wilt leiden. We staren ons dood op dieetmethodes en de meeste mensen hebben elke keer weer last van dat verschrikkelijke jojo effect. Ik help je er komaf mee te maken!

Contacteer ons

6. Voorzichtig met alcohol

Terrasjesweer. Barbecue. Je weet hoe dat gaat. Zo’n avonden dat je na een zware werkdag en file je jezelf een glaasje Chardonnay gunt bij en voor het eten. Maar wil je je gewicht onder controle, dan moet je echt wat minder drinken. Een goed idee is om te zeggen: door de week niks. Of: om de dag een glas. Maak een plan en hou je eraan.

7. Eet niet, dineer

Wanneer je gaat zitten aan tafel om te eten, dan eet je veel bewuster en gezonder dan dat je vlug in de vlucht, aan je bureau, of in de auto een broodje oppeuzelt. Ga aan tafel met de familie, (eet een derde minder desnoods) maar geniet van dat moment. Veel beter voor de spijsvertering.

8. Zondig heel bewust

Af en toe zondigen mag. Zeg: één dag per week doe ik gewoon waar ik echt zin in heb. Of zoek een dingetje dat je blij maakt: goed op je eetgewoonten letten met af en toe een beloon- en geluksmomentje.

9. Zoek gezonde alternatieven

Echt ze bestaan, massaal. Voor overdag op kantoor: lekkere slaatjes in plaats van broodjes vol mayonaise. Ook als je een feestje hebt: groentjes met een dip zijn ook lekker. Eet fruit tussendoor, of noten. Zoek gewoon altijd het alternatief met minder calorieën, en het verschil zal groot zijn.

10. Wees positief

Mensen die relaxed zijn, gelukkig zijn, positief in het leven staan vallen makkelijker af. Geen stress, je bent mooi en goed hoe je bent, alleen wil je nog wat werken aan de iets strakkere, betere, maar vooral gezondere versie van jezelf. 

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!
Update cookies preferences